Klusjes voor een regenachtige (paas)dag

Buienrader gaf regen aan voor de middag, dus vanmorgen een flinke ochtendwandeling gemaakt. De middag konden we als zzp’er beiden wel gebruiken om een paar uurtjes te werken. Zo’n lang (paas)weekend is fijn, maar een paar uurtjes ongestoord bezig zijn met klussen die anders blijven liggen is ook lekker.

Aan de slag

Ik heb op mijn server zo’n 100 WordPress-sites staan waarmee ik aan de slag ga. Per site ga ik checken of ik deze zonder problemen kan upgraden naar PHP8.1. Dan check ik gelijk of de juist MU-plug-ins erop staan en tevens koppel ik alle sites met de WordPress Toolkit op de Plesk-server. Ook controleer ik dan dat op alle sites automatische updates uitstaan, want ik heb graag de controle hierover. Zo trek ik alles weer gelijk en is het geheel weer overzichtelijk qua beheer. Ik ga dit niet redden in één middag, maar kan al wel een flinke start maken…

Boeie…

Voor jou als lezer helemaal niet interessant natuurlijk, maar misschien heb jij ook wel zo’n klusje waar je op een stille regenmiddag mee aan de slag gaat. Je Btw-aangifte of de aangifte inkomstenbelasting bijvoorbeeld. Alhoewel je dat waarschijnlijk niet voor de lol doet. 🙂

Niet storen

En dat dan ondertussen geen telefoon, mail of app binnenkomt die je van je werk houdt. Heerlijk. Morgen ben ik weer bereikbaar, maar nu nog even niet.