Beveiliging site met een SSL certificaat

Waarom een SSL certificaat?

Steeds meer klanten doen hun aankopen online, hierdoor wordt er steeds meer privacygevoelige informatie zoals persoons-, bank- en bestelgegevens over het internet uitgewisseld. Om de bezoekers op je website een veilig en vertrouwd gevoel te geven, wordt dringend aanbevolen om websites en transacties te beveiligen met een SSL certificaat.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat staat voor Secure Socket Layer en zorgt ervoor dat alle data die tussen de webserver en browser wordt verstuurd geheim blijft voor buitenstaanders. Dit betekent dat de gegevens die tijdens een betaling heen en weer worden verzonden versleuteld/encrypted zijn. Hierdoor wordt zowel de verstuurde informatie als de legitimatie van de verzender/ontvanger gewaarborgd. Websites die over een SSL certificaat beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en https:// in de adresbalk.

Zin In Webdesign beheert voor veel klanten de hosting via Qweb Internet Services. Qweb levert verschillende SSL certificaten van het merk; Comodo. Dankzij het verificatieproces van een SSL certificaat kun je de bezoekers al vanaf € 25,00 per jaar (bij afname voor 3 jaar incl. 45 euro installatiekosten) de zekerheid geven dat zij daadwerkelijk met jou zaken doen en een veilig en vertrouwd gevoel bij je bezoeker creëren.

Voordelen van SSL certificaten

  • Bescherming gegevens: Een SSL-verbinding zorgt ervoor dat de gegevensstroom tussen de website en bezoeker wordt beschermd en niet gelezen kan worden door derden.
  • Zichtbare veiligheid: De beveiliging van je website is zichtbaar voor je bezoekers door middel van het slotje in de browser, https:// in de adresbalk of door een groene adresbalk (alleen bij een EV-certificaat).
  • Geen onnodige browserwaarschuwingen: De websitebezoekers krijgen geen browserwaarschuwingen meer met betrekking tot een niet-vertrouwd certificaat.
  • Creëert vertrouwd gevoel: De beveiliging van je website is zichtbaar voor klanten en dit geeft de bezoeker een veilig gevoel, dat resulteert in meer terugkerende bezoekers en transacties.

Keuze tussen verschillende SSL certificaten

Enkel domein SSL certificaat:
Een enkel-domeincertificaat is alleen geldig voor een domeinnaam, bijvoorbeeld www.zininwebdesign.nl. Als je echter een Wildcard-SSL afneemt, dan kunt je het certificaat ook onbeperkt voor subdomeinen gebruiken. Een voorbeeld van een subdomein is: winkel.zininwebdesign.nl.

Multi-domein SSL certificaat:
Met een multi-domein certificaat kun je met 1 certificaat meerdere domeinnamen beveiligen. Dit betekent dat je niet per domein een apart certificaat hoeft te kopen. Een multi-domein SSL certficaat is dus ideaal wanneer je meerdere domeinen of subdomeinen hebt die je ook wilt beveiligen.

Multi-domein Extended Validation (EV certificaat):
Met een EV-SSL-certificaat wordt je website voorzien van het hoogste niveau van verificatie en dit geeft je bezoekers een extra veilig gevoel. Bij een EV-SSL-certificaat kleurt de adresbalk waarin de naam van jouw bedrijf/organisatie wordt weergegeven, groen. Hierdoor weten bezoekers dat ze direct zijn verbonden met jouw bedrijf. Dit SSL-certificaat wordt vooral aangeraden wanneer er via de website privacygevoelige informatie zoals betaalgegevens wordt verstuurd. Je zult met een EV-certificaat merken dat het verhoogde vertrouwen van de bezoekers zal leiden tot meer transacties.

Let’s Encrypt
Het is mogelijk om op de server van Zin In Webdesign gebruik te maken van Let’s Encrypt. Dit is een gratis certificaat waarop geen verdere controle uitgevoerd wordt. Na installatie dient de site aangepast te worden zodat deze gebruik maakt van https://..