Laat je websitebezoeker niet verdwalen…

Je website heb je wellicht al langer geleden gebouwd of laten bouwen. In tussentijd heb je regelmatig iets aangepast; pagina’s en blogberichten toegevoegd of verwijderd en titels gewijzigd. De knoppen van je menu zijn ook niet meer zoals toen. De zoekmachines kunnen deze gewijzigde pagina’s niet zomaar terugvinden waardoor je bezoekers via de zoekresultaten op een “page not found”-pagina terecht kunnen komen.

Redirection

Met een redirection-plug-in kun je instellen dat de oude URL(link) doorstuurt naar de nieuwe URL, zodat men toch op de juiste link terechtkomt. Het is wel zaak om dit gelijk aan te passen als je een wijziging doorvoert zoals hierboven genoemd.

Links checken

Iedere website bevat links. Dit kunnen links binnen de site zelf zijn (interne links), maar ook links naar andere websites en webpagina’s. Grotere websites met meerdere blogs bevatten vaak veel links. Het is niet te doen om dit handmatig te controleren. Met de Broken Links Checker-plug-in kun je alle links op je site laten controleren. Je krijgt een melding als er een probleem is met een link zodat je deze tijdig kunt oplossen.

Permalinks

Als je een knop in een menu wijzigt of een paginatitel verandert, dan verandert de URL (permalink) niet automatisch mee. Voor de zoekmachines is het beter als titel en de URL wel met elkaar in overeenstemming zijn.

Page Not Found

En komt men toch op je Page Not Found-pagina terecht, dan is het handig als je via deze pagina de bezoeker door kunt sturen naar het menu of gebruik kunt laten maken van de zoekfunctie om toch op de juiste pagina terecht te komen.