Lanceerangst…

Ik kom het weleens tegen, zo’n site die al een tijd lang in de steigers staat, maar die almaar niet gelanceerd wordt omdat deze nog niet ‘klaar’ is. Wachtend op iets dat nog moet komen is de site al haast verouderd nog voordat deze life gaat. Oké, dat is een beetje overdreven, maar ik heb heb ooit een opdrachtgever gehad waarbij dit vijf jaar! duurde. Dan is deze dus echt wel verouderd.

Je bouwt zelf je website

Vooral als je zelf je eigen website bouwt kan dit je parten spelen. Je steekt er veel tijd in en het wordt net niet zoals je zou willen. Als je iets veranderd blijkt het op een andere plek niet meer te kloppen en zo blijf je schuiven. Een beetje zoals je met je interieur bezig kan zijn. Het kan dan een optie zijn om een professional mee te laten kijken (voor je interieur of je website). Het kan natuurlijk zijn dat dan de hele website op de schop gaat, maar als het goed is heb je dan uiteindelijk wel een website waar je wel mee voor de dag kunt komen.

Een website is nooit klaar

Een ding… een website is nooit 100% klaar en moet ook in beweging blijven. Het mooie is dat je altijd door kunt blijven sleutelen.

Laatste check en gaan!

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat een site vol fouten life gaat, dus laat de teksten eens nalezen en laat ook anderen meekijken. Soms zie je iets cruciaals over het hoofd omdat je er zelf zo intensief mee bezig bent geweest.

Afbeelding van João Paulo via Pixabay