Is een nieuwe website de investering nog waard?

Ik heb regelmatig opdrachtgevers die op een punt staan dat ze nog wel een paar jaar door willen met hun bedrijf, maar waarbij het eind van hun bedrijfsloopbaan in zicht begint te komen. Ze vragen zich dan af of het nog de moeite loont om een nieuwe website te laten maken. Is een nieuwe website nog de investering waard?

Ik werd benaderd door Marian Leenders van Leenders Loopbaancoaching voor het bouwen van haar nieuwe website. Ik ken haar al heel wat jaren en onze bedrijven bestaan allebei al meer dan 20 jaar.
Zij heeft deze zomer een aantal beslissingen genomen over de voortgang van haar bedrijf. Keuzes over waarop zij zich wil focussen voor de komende jaren. Zij heeft daarop besloten om haar huisstijl te laten vernieuwen en ook gelijk een nieuwe website (door mij) te laten maken. Het bijzondere is dat haar dochter de huisstijl heeft vormgegeven ook het concept voor de website bedacht. Een dochter, die nog een peutertje was toen zij haar bedrijf startte in 2001.

Houdbaarheidsdatum website

Een website heeft over het algemeen een houdbaarheidsdatum. Dat kan drie of vijf jaar zijn en soms wat langer, maar er komt een moment waarop een site definitief verouderd is. De voormalige site van Leenders Loopbaancoaching was ook verouderd. De technieken en ontwikkelingen gaan namelijk door. Wil je over vijf tot zeven jaar stoppen met je bedrijf, dan is het nu een goed moment om nog een vernieuwingsslag te maken.

Vernieuwde energie

Laat je een nieuwe website bouwen en kies je er ook voor om gelijk je huisstijl te vernieuwen, dan ga je met een hele frisse nieuwe uitstraling een nieuwe fase van je onderneming in. Deze ervaring had ik zelf toen ik vorig jaar een nieuwe huisstijl liet maken en mijn eigen website vernieuwde. Dit leverde heel veel nieuwe energie op. De ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en website zette mijn hele bedrijf weer op scherp met mooie resultaten.

Ik wens jou Marian, ook veel nieuwe energie toe en succes met de nieuwe website.

p.s. Ook als je je bedrijf over een paar jaar zou willen verkopen of overdragen, dan is het een goed idee om nu je website (en evt. huisstijl) aan te pakken. Daarmee laat je zien dat je bedrijf nog helemaal van nu is.

Resultaat

Wil je het resultaat bekijken van de nieuwe website van Leenders Loopbaancoaching,
check dan deze link.