Carrièreswitch

Irma de Vree benaderde mij voor het bouwen van haar website. Zij liet zich op dat moment bekwamen in het ambacht van meubelstoffeerder bij de Ambachtsacademie via een meestergezel-traject. Sowieso zijn er steeds minder praktisch geschoolden en ook voor het vak van meubelstoffering is behoefte aan nieuwe mensen die het ambacht willen leren en uitoefenen. Na succesvolle afronding van haar opleiding is zij gestart met haar bedrijf De Zit Meubelstoffering.

Duurzaam

De vraag naar meubelstoffeerders wordt ook steeds groter nu we met elkaar duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. In het kader van duurzaamheid past het goed om meubels een tweede, derde of vierde ronde te geven door deze opnieuw te laten stofferen. Zelf heb ik zitmeubels laten stofferen die nog stammen uit jaren ’40, ’50 en ’60. De kwaliteit van meubels uit vroeger tijden is vaak veel beter dan wat je nu koopt, waardoor deze veel langer mee kunnen.

Carrièreswitch

Irma maakte de overstap vanuit haar training- en coachingspraktijk voor het bedrijfsleven naar meubelstoffering. Zelf maakte ik ruim 20 jaar geleden ook de overstap vanuit de ouderenzorg naar webdesign. Het mooie van ons beider vak is dat je een mooi tastbaar product neer kunt zetten waaraan je vakmanschap af kan zien en waarmee je je opdrachtgever blij kunt maken.