Voldoen jouw site en email aan de moderne internetstandaarden?

Het zal niet iets zijn waar je direct verstand van hebt als ondernemer, maar je kunt simpel checken of jouw site en email voldoen aan de moderne internetstandaarden. Op de site internet.nl* kun je je domeinnaam of je mailaccount invoeren en krijg je een score te zien met daaronder opties om deze score te verbeteren.

De daarin genoemde zaken zijn voor de meesten van ons geen dagelijkse kost. SPF, DNSSEC, HSTS, DMARC, AAAA, DKIM; het zal je al snel duizelen. Gelukkig heb je de optie om het testrapport te delen met degenen die dit wel voor jou kunnen verbeteren. Je webbouwer of provider kan je hier meer over vertellen en de benodigde aanpassingen uitvoeren op de server waarop jouw website gehost wordt.

Voor mij is dit ook geen dagelijkse kost, dus heb er veel van geleerd om (met wat hulp) op mijn VPS de instellingen te optimaliseren. Inmiddels heb ik vele uren besteed om dit voor al mijn klanten aan te passen en heb ik ook gelijk andere verouderde instellingen vernieuwd.

*De testtool Internet.nl is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om daarmee het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid. (bron Internet.nl)

Wil je ook weten hoe het met jouw site en mail gesteld is? Ik ben benieuwd wat jouw scores zijn.