Nominatie VOAWARDS 2022

Ik kreeg anderhalve week geleden een bericht van Petra, spin in het web bij de VOA, of ik tijd had om de maandag erop de Elles in ’t Veld te ontvangen. Elles is voorzitter van de VOA, de ondernemersvereniging van Alphen aan den Rijn. “Euh ja, leuk. Natuurlijk kan dat”, was mijn reactie. Nieuwsgierig waar het over zou kunnen gaan, zag ik ondertussen online uitingen voorbijkomen over het binnenkort bekendmaken van de genomineerden voor de VOAWARDS 2022.

Mijn intuïtie zei me dat ik er wellicht rekening mee moest houden dat ik genomineerd zou kunnen zijn voor de VOAWARD voor zzp’ers. Als thuiswerkende zzp’er betekende dit dat ik zorgde dat mijn huis en kantoor aan kant waren en dat ik in het weekend ervoor zelfs de voortuin even flink onder handen genomen heb. Je weet immers maar nooit.

Genomineerd

Maandag stipt om 15.00 uur zag ik vanuit mijn werkplek twee auto’s voorbij rijden en daarna langzaam achteruitrijden en de zijstraat indraaien en parkeren.

Even later stond een filmploeg, drie man sterk, gewapend met filmcamera en microfoon aan de deur. Jawel hoor, genomineerd. En al had ik een voorgevoel, het blijft natuurlijk hartstikke leuk dat ik inderdaad genomineerd ben, met dank aan iedereen die mij voorgedragen heeft. Een mooie bekroning in het kroonjaar 2022 waarin Zin In Webdesign haar 20 jarig bestaan viert!

Filmpje

Achter de heg, buiten mijn zicht, hadden ze een (VOA)blauwe loper uitgelegd en voorzien van een podiumpje en ballonnen. Ik ben nooit zo’n fan van het houden van een pitch. Ik ga liever in gesprek met mensen dan dat ik perse mijn boodschap kwijt moet. Maar ik werd nu enigszins onvoorbereid voor de leeuwen geworpen en kreeg een paar vragen voorgeschoteld om te beantwoorden. Ik ben benieuwd hoe ik het er vanaf gebracht heb. We zullen dit later in ieder geval terugzien in het filmpje dat opgenomen is en dat bij de verkiezingen in januari getoond zal worden.

Eén van de drie

Ik ben één van de drie genomineerden in deze categorie. De andere twee zijn Bymip van Mirjam van Triest en Tijdvooruwbedrijf van Riëtte Bol. Riëtte ken ik al een tijdje, Miriam zal ik vast leren kennen binnenkort en wie weet levert dat nog een leuke samenwerking op.

Naast de categorie voor zzp’ers zijn er nog 4 andere categorieën, namelijk; MKB, MKBXL, Starters en Horeca & Retail. Voor iedere categorie zijn 3 VOA-leden genomineerd.

Aandacht voor zzp’ers

Ik ben betrokken geweest bij de oprichting van ZZP Alphen een paar jaar geleden. Inmiddels is het netwerk opgegaan in de VOA. Het is mooi om te zien van de zzp’er nu echt een plek heeft gekregen binnen de ondernemersvereniging. Met een eigen zzp-commissie en activiteiten gericht op zzp’ers, Ook niet onbelangrijk is het zzp-tarief voor het lidmaatschap.

Vroege oliebollen

Bakkerij Visser heeft vorig jaar de VOAWARD MKB XL gewonnen en heeft alle genomineerden op een schaal met overheerlijke smikkelbollen getrakteerd. Als zzp’er had ik er een aardige kluif aan om zo’n schaal oliebollen weg te werken, maar het is gelukt. Het werd in ieder geval een paar keer lunchen met oliebollen. Bedankt Ard en Suzan, ze waren heerlijk!

Hoe gaat dit verder?

Tijdens een happening in Theater Castellum op donderdag 13 januari 2021 worden de 15 genomineerden gepresenteerd met Radio DJ Gerard Ekdom als presentator. De vorm is uiteraard afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Voor het theater Castellum wordt dit het eerste event in het verbouwde theater, dat is ook een mooie mijlpaal.

Het publiek kiest tijdens het event – live of via TV uitzending/livestream uit de 3 genomineerden de nummer 1 in iedere categorie. De winnaars nemen hun VOAWARD op het podium in ontvangst.