2000e connectie op LinkedIn

Ik denk dat ik al zeker een jaar net onder de 2000 connecties op LinkedIn bleef hangen. Een soort magische grens, een glazen plafond (of van beton). Eentje eraf en eentje erbij, zo sudderde het door. Natuurlijk gaat het niet om het aantal, maar om de kwaliteit. Maar nu is het toch zover, 2000 connecties. Dat is toch een mijlpaal En ja 2000 klinkt als heel veel, maar ik heb dit ook in een hele lange tijd opgebouwd.

Bijna 16 jaar

Overigens had ik geen idee wanneer ik op LinkedIn een account aanmaakte en dat kun je ook niet gemakkelijk terugvinden. Met een tip via #durftevragen heb ik dit kunnen achterhalen*. Op 29 n0vember 2005 maakte ik een LinkedIn-account aan. Dat is al bijna 16 jaar geleden.

Gegroeid

In al die jaren is mijn lijst met connecties gegroeid, terwijl ik zeker niet iedereen zomaar accepteer. Ik accepteer je alleen als ik een connectie heb en eigenlijk vooral als ik iemand heb ontmoet waarmee ik in contact wil blijven. Zo heb ik mijn online netwerk met aandacht opgebouwd.

Vooral in de tijd dat ik met Zin In Ondernemen netwerkactiviteiten organiseerde voor ondernemers (en met name zzp’ers) groeide mijn netwerk enorm. Daar profiteer ik eigenlijk nog steeds van ondanks dat ik hier al zo’n 6 jaar geleden meer gestopt ben.

Digitale rolodex

Bij iedere ontmoeting met iemand die ik nog niet ken, doe ik een connectieverzoek en komt deze daarna persoon in mijn digitale rolodex terecht. Visitekaartjes bewaar ik allang niet meer. Ik heb er zelf niet eens een op dit moment. Nu er weer weinig IRL genetwerkt wordt, heb ik deze voorlopig ook niet nodig.

In contact blijven

De contacten van 16 jaar geleden zijn wellicht wat roestig. Sommige van de connecties van het eerste uur ben ik uit het oog verloren, maar als het algoritme van LinkedIn dat toelaat komen we regelmatig in elkaars tijdlijn voorbij.

Dat hangt dan natuurlijk wel af van hoe actief je bent op LinkedIn. Misschien ben jij alleen een lezer of misschien like, deel of reageer je wel op berichten. Maar als je zelf nooit een update plaatst, of nooit ergens op reageert dan zal ik ook weinig van je zien.

Waardevol

Omdat mijn WordPress-opdrachten vooral uit bestaande netwerk komen, is LinkedIn voor mij een waardevol kanaal, die ik actief inzet voor mijn online zichtbaarheid.

Mijn 2000e connectie

Mijn 1999e connectie is mijn dochter die, toen ik op LinkedIn startte, nog maar 4 jaar oud was. Mijn 2000e connectie is Michel Volwater, Directeur Ontspanningsboerderij, Directeur Xclusive Internet Services & Agrarisch ondernemer. Welkom Michel.

Zijn we gelinked maar weet je niet meer waarvan we elkaar kennen? Dan is het wellicht aardig om de kennismaking te hernieuwen. Ik zie dan graag een berichtje van je tegemoet.

Zijn we nog niet geconnect, neem dan een kijkje op mijn LinkedInprofiel, wellicht is er een connectie?

Hoelang zit jij al op LinkedIn

Volgens deze instructie kun je vinden hoelang jijzelf al actief bent op LinkedIn.

* (https://theconfidentmother.co.uk/when-did-you-join-linkedin/)

  1. Open LinkedIn
  2. Ga naar je instellingenpagina (klik daarvoor bovenaan je scherm op je naam)
  3. Klik op Instellingen en Privacy
  4. In de Data privacy sectie, kijk dan bij Hoe LinkedIn jouw data gebruikt
  5. Klik op Beheer jouw data en activiteiten
  6. Dit laat een lijst zien van al jouw activiteiten binnen je LinkedIn-account
  7. Ga naar de laatste pagina vn de lijst en dan zie je You Joined LinkedIn op…