To blog or no to blog…

Sinds ik in september 2020 mijn (eigen) nieuwe website lanceerde ben ik begonnen met wekelijks bloggen. Ik schrijf mijn blogs over allerlei zaken rondom webdesign en ondernemerschap. Vaak met een persoonlijke touch. De blogs deel ik via mijn site en social media-kanalen. Daarbij is LinkedIn het belangrijkste kanaal, daarnaast deel ik de blog ook via Facebook, Instagram en Mastodon.

Zichtbaarheid

Ik blog vooral i.v.m. zichtbaarheid op social media. Ik kom daarmee met mijn aanbod bij veel mensen op het netvlies. Ben je op zoek naar een webbouwer in WordPress, dan weet je dat je mij daarvoor kunt benaderen. Het werkt, want ik word regelmatig benaderd voor allerlei opdrachten.

125 blogs

Met veel plezier en de nodige discipline blog ik alweer tweeëneenhalf half jaar iedere week en heb ik in die tijd zo’n 125 blogs geproduceerd. Het voelt nooit als een verplichting en ik heb ook altijd voldoende inspiratie voor nieuwe onderwerpen.

Maximaal 1 uur

Ik streef ernaar om per blog maximaal 1 uur te besteden; om deze te schrijven, van een afbeelding te voorzien en te delen via social media. Soms kost het wel iets meer tijd, maar mijn insteek is om het geheel niet te gewichtig te maken. Daarmee voorkom ik dat er allerlei blogs in concept blijven staan en nooit gepubliceerd worden omdat ik (nog) niet tevreden ben.

Blogpauze

De afgelopen periode was ik heel druk met het bouwen van meerdere websites tegelijk en vond ik het weleens goed om te kijken hoe het zou bevallen om niet te bloggen. Wat ik als eerste merk is dat ik minder tijd op social media doorbreng als ik niet blog. Anders heb ik toch de neiging om op de social media kanalen te kijken hoe op mijn blogs gereageerd wordt. En ja, dan blijf je hangen omdat je aandacht ook getrokken wordt door andermans berichten.

Hebben jullie me gemist?

Ik vraag me ook af of iemand mijn blogs zou missen als ik even niet zou bloggen. Nou, volgens mij kan ik concluderen dat dat niet zo is. Ik heb nu 3 weken overgeslagen en heb daar geen enkele reactie of vraag over gehad. Terwijl men de blogs die ik schrijf wel waardeert voor zover ik dat lees of hoor. Dus als ik wil bloggen doe ik dat vooral voor mezelf :).

Dus…

Af en toe een blogpauze is prima, en wekelijks is ook geen must. We gaan zien hoe de komende periode zal zijn en in welke frequentie ik ga schrijven als ik het wekelijkse ritme los laat en het van de flow af laat hangen.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay