19 jaar Zin In Webdesign

Op deze koude februari-dag (8 februari 2021) bestaat mijn webdesignbureau 19 jaar. Geen jubileumjaar maar toch goed om hier bij stil te staan. Binnen een paar weken zal ik mijn 200e website opleveren. Dat is net zo’n mijlpaal als de 100e (die ik in 2010 maakte). Ik hou wel van statistieken en het vieren van mijlpalen en deel hierbij met jullie enkele feiten;

 • Ik bouwde 198 websites in totaal, waarvan:
  • 104 websites voor vrouwelijke ondernemers
  • 46 websites voor mannelijke ondernemers
  • 40 voor m/v ondernemingen
  • 19 voor grotere bedrijven (< 5 medewerkers)
  • 17 sites voor (ondernemers)netwerken
   (en soms dus een combinatie hiervan voor degenen die het totaal uitrekenen)
 • Voor 24 klanten maakte ik na een aantal jaren een nieuwe versie van hun door mij gebouwde website
  • Voor 3 klanten maakte ik zelfs voor de 3e keer een nieuwe versie van de website
  • En voor mijn eigen bedrijf ben ik inmiddels toe aan een 4e versie. (1x per 4 a 5 jaar een nieuwe)
 • Er zijn 93 actieve WordPress-sites waar ik bij betrokken ben (bouw/support/onderhoud)
  • waarvan ik 65 WordPress-websites in Onderhoudsabonnement heb
 • Er staan nog 9 antieke HTML-websites en 3 nog antiekere Joomla-sites (van 1 klant)
 • Ik heb op dit moment een actief klantenbestand van zo’n 93 klanten
 • Mijn oudste klant (sinds 2002) is Vrouwennetwerk Rijnstreek (inmiddels 3e versie)
 • Mijn oudste nog actieve website (HTML) is www.deridderbuurt.nl sinds 2004
 • Meeste websites die ik gebouwd heb voor 1 klant: 10 stuks

Tot zover de statistieken

Belangrijker is dat ik het nog altijd leuk vind om met websites bezig te zijn, me te blijven ontwikkelen, me te verdiepen in bestaande en nieuwe klanten. Wat ik doe is niet meer vergelijkbaar met 19 jaar geleden, de ontwikkelingen gaan door en dat is maar goed ook. Heel veel werkzaamheden zijn gemakkelijker geworden. Iedere ontwikkeling geeft ook de mogelijkheid om iets nieuws te leren. Mensen kunnen tegenwoordig steeds meer zelf doen… maar toch blijft het voor velen prettig om terug te kunnen vallen op ervaring en deskundigheid. Om iemand te hebben waar je met vragen terecht kan, die problemen oplost waar jezelf geen weg mee weet en die kritisch met je meekijkt of je website ook beter zou kunnen presteren. Schroom niet om contact op te nemen als ik iets voor je kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *