Elke dag een draadje… is een hemdsmouw in een jaar

Het is een oud spreekwoord dat ik van mijn oma en moeder leerde. Het betekent dat; als je elke dag een beetje doet, een groot karwei uiteindelijk toch een keer af komt. Daar moet ik aan denken terwijl ik aan het schilderen ben in huis. De afgelopen weken zijn de plafonds verwijderd voor vernieuwing van elektra en het plaatsen van infraroodpanelen. De plafonds zijn in oude stijl hersteld, maar vragen dus veel schilderwerk. En als ik dan ergens begin wil ik ook alles netjes hebben. Naast schilderen en behangen van alle ruimtes is er ook voorwerk te doen zoals schuren en plamuren, waar veel tijd in gaat zitten. Ik ga zo’n beetje het hele huis aanpakken, dus heb nog wat voor de boeg. Gelukkig heb ik geen hekel aan klussen. Ik vind het zelfs ontspannend. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik me niet gek laat maken, dus klus ik elke dag een paar uurtjes. Het gaat langzaam maar gestaag en uiteindelijk zal het ook een keer af zijn, daar heb ik vertrouwen in.

Bedrijf gaat gewoon door

Terwijl ik in mijn logeerkamer kampeer (waarin ik ook mijn tijdelijke kantoor ingericht heb) gaat mijn bedrijf gewoon door. Ik heb lopende opdrachten, offerteaanvragen en opleveringen van nieuwe sites. Het streven is om eerst mijn kantoor af te maken zodat ik die weer in gebruik kan nemen. Daarna de huiskamer, de gang en zo door naar boven. Maar soms heb ik gewoon meer zin in een ander klusje. Geen punt want alles moet toch een keer gedaan worden. Ik heb wel een klussenlijstje in Trello, maar die vul ik eigenlijk vooral met de klussen die ik al gedaan heb. Dan zie ik vooral hoeveel werk ik al verzet heb, i.p.v. wat er nog moet gebeuren.

Klusvakantie

Volgende week als iedereen toch vrij is, neem ik ook een week vrij, maar dan om flink door te kunnen klussen en wat grotere stappen te kunnen zetten.

Grote opdrachten

Ook bij grote websiteprojecten kan het helpen om steeds een stukje te doen en zo de voortgang erin te houden. Het voordeel is dat je dan niet tegen die grote berg werk aan blijft hikken en de moed verliest om eraan te beginnen.

Image by congerdesign from Pixabay