Back to my roots

Ik groeide op op een boerderij in de Ridderbuurt, een doodlopend boerenweggetje in Alphen aan den Rijn. Een buurt waar iedereen elkaar kende, van voor- tot achter-end. Het voor-end liep vanaf de Herenweg tot het bruggetje en het achter-end was het deel van de buurt na het bruggetje. Er waren in Ridderbuurt toen nog heel wat ‘Den Hertogen’, die allemaal in de verte nog familie van elkaar waren. Dat er zoveel Den Hertogen in de Ridderbuurt woonden kwam door Jansje van Dam, volgens overlevering een vrouw met geld. Zij was getrouwd met (Oude) Wout den Hertog en had de mogelijkheid om o.a. 5 zonen boer te maken in de Ridderbuurt.

In 2004, (alweer 20 jaar geleden) organiseerde ik samen met andere (oud)bewoners een reünie voor bewoners en oud-bewoners van de Ridderbuurt. Toen al bouwde ik een website voor de Ridderbuurt, die nog steeds bestaat en dus al 20 jaar oud is (www.deridderbuurt.nl). De site is gevuld met foto’s, aangeleverd door bewoners- en oudbewoners. Aansluitend hebben we ook nog een boekje uitgegeven “De Ridderbuurt, van voor- tot achterend” dat nog steeds verkrijgbaar is. Het is duidelijk dat daar mijn roots liggen. Ik mag nog steeds graag doorheen fietsen of wandelen.

Als kind ging ik met mijn oma regelmatig op bezoek bij Meeuwis den Hertog en zijn toenmalige vrouw Adriana op de ‘Maashoeve’. Een tijdje geleden werd ik benaderd door de huidige bewoners van de ‘Maashoeve’ of ik voor hen een website wilde maken. Zij hebben het voormalige zomerhuis en het naastgelegen koetshuis verbouwd tot gastenverblijf. Deze verhuren zij regelmatig via Natuurhuisje.nl, maar zij wilden ook graag kunnen verwijzen naar een eigen site. De site bevat een boekingsoptie, die synchroniseert met de boekingen via Natuurhuisje.nl. Tevens is de site meertalig, waarbij gebruik gemaakt is van een vertaaltool, die de vertalingen geautomatiseerd verwerkt, zodanig dat het volstaat om deze alleen nog na te lopen.

Bekijk portfolio-item