Fietsmaatjes weer op weg

In 2019 werd ik benaderd door Wilke Ebeling die, samen met een aantal andere enthousiastelingen, bezig was met de oprichting van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft tot doel mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen te koppelen aan een fietsmaatje. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale duo-fietsen. Er was op dat moment nog geen budget beschikbaar, maar ze waren al wel op zoek naar iemand die de website zou willen bouwen. Aangezien ik zelf een enthousiast fietser ben en anderen dat plezier ook gun, voelde ik me aangesproken om mee te helpen dit project van de grond te trekken. Ik heb toen als sponsorproject de eerste website vormgegeven en gebouwd. Achter de schermen werd daarbij een compleet reserverings- en registratiesysteem opgetuigd door Wilke en andere vrijwilligers.

De voorkant en de achterkant

Na 5 jaar was het tijd voor een vernieuwing van het reserverings- en registratiesysteem. Dit werd gedegen aangepakt door de nieuwe lichting vrijwillige IT-ers, die een jaar bezig zijn geweest om dit voor te bereiden. Tijdens dit proces stelde ik voor om dan ook gelijk de vormgeving te vernieuwen. Het was de gelegenheid om dit nu doen, nu de nieuwe site op een testlocatie werd opgebouwd. Tijdens het hele traject kreeg ik een krappe twee weken de tijd om de site te voorzien van een nieuw uiterlijk. Na afstemming met het bestuurslid PR & Communicatie heb ik de puntjes op de i gezet en was daarmee op tijd klaar voor de laatste tests voor de lancering.

Spannende livegang

Het was even een spannend moment om de nieuwe site live te zetten. Vooral omdat de voorkant en de achterkant goed met elkaar moeten samenwerken. Maar na een hick-up die de IT-ers gelukkig gelijk op konden lossen staat nu de nieuwe site live en kan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn weer verder groeien en nog meer mensen blij maken met een mooi fietsritje door de omgeving.