Van desktop naar laptop

Onlangs schafte ik een nieuwe laptop aan. De vorige kocht ik in 2014(!), maar omdat ik eigenlijk altijd aan mijn desktop werk, gebruikte ik de laptop misschien 2x per jaar. En als ik hem dan een keer nodig had, bleek deze enorm achter te lopen qua updates en enorm traag te zijn.

Fris exemplaar

Begin deze maand ging ik met mijn Women on the Web webdesigncollega’s voor een workshop-driedaagse naar Soest. Een goede reden om nu toch voor de aanschaf van een fris nieuw exemplaar te gaan. Het werd er één met een handzaam model, maar met een redelijk formaat scherm. De opslagruimte mocht beperkt zijn, want ik zou hem toch maar af en toe gebruiken. Het was even een klus om hem in te richten met wat ik nodig had voor de workshopdagen. Maar ik was gelijk heel blij met het snelle opstarten en lichte toetsaanslag.

Schuifelende bejaarde

Mijn desktop is ook al van 2015 en dat is hoogbejaard in computertermen. Met die razendsnelle laptop, lijkt mijn pc opeens een bejaarde die schuifelt achter een rollator. Ik had mijn laptop er niet op uitgezocht, maar ik speelde nu wel met het idee of ik mijn desktop zou kunnen vervangen door de nieuwe laptop. De vraag was dan wel of ik dan genoeg zou hebben aan de beschikbare schijfruimte. Ik zou natuurlijk ook al mijn bestanden in ’the Cloud’ kunnen zetten, maar dat vind ik eigenlijk niet zo nodig.

Voorjaars(computer)schoonmaak

Daarom nogmaals een goede opruimactie gehouden, net zoals vorig jaar. Toen heb ik heel veel bestanden van mijn vaste schijf verwijderd. Als je ruim 20 jaar een bedrijf hebt dan heb je in die tijd heel wat verzameld, dat kan ik verzekeren. De overstap van de desktop naar de nieuwe laptop is een goede reden om dit nogmaals te doen. Uiteindelijk hou ik nog geen 100GB over, dus dat is prima.

Overstap in stappen

Nu zit ik in de fase om de laptop helemaal naar wens in te richten met de programma’s waar ik graag mee werk en de bestanden over te zetten, de mail te verhuizen en mijn fijne tekentablet aan te sluiten.

Mijn bedrijf in mijn laptop

Straks heb ik mijn bedrijf in mijn laptop zitten en dat geeft ook de flexibiliteit om te werken waar ik maar wil. Alhoewel mijn grote computerscherm natuurlijk ook fijn is, is dat een interessante optie. Ik zie mezelf al zitten in mijn favoriete koffietentje met een Latte Machiato.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *