Let op! Valse mail “Error Fixation Required”

Heb je onderstaande mail ook ontvangen met als titel “Error Fixation Required”. De afzender probeert je wijs te maken dat er iets mis is met jouw website. Als je deze fouten niet oplost dan krijg je site een slechtere ranking in Google. Oei, dat is wel schrikken, toch? Alleen heeft deze Mandy Smith helemaal niet naar jouw website gekeken en stuurt at random naar website-eigenaren deze mail in de hoop dat iemand toehapt en 100 dollar betaalt om de site te laten verbeteren. Verbeteringen die dus helemaal niet nodig zijn. Ik zou “Mandy” ook zeker geen toegang durven geven tot het beheerdeel van de website. Je weet maar nooit wat ze er op zetten.

Voor een van mijn opdrachtgevers heb ik alle in de mail genoemde punten onderzocht en op geen enkel punt klopte het met de realiteit. Onlangs kwam ik een blogbericht tegen van MarStyle die per onderdeel een beschrijving heeft gemaakt waarom dit een fake email is. Lees hier haar blog>>

****

Dear *jouwdomeinnaam* Owner,

Hope you are doing well !

I’m working in an USA based company as a senior digital marketing expert with 10+ years of experience.

I went through your website and found that your website has lots of broken links as well as technical errors which break the rules of Google algorithm.

Some of your error on the website: *jouwdomeinnaam*

  • 4 pages with harmful broken links.
  • Your website is not using GZIP compression.
  • Your page is using the Noindex Tag which prevents indexing.
  • All your JavaScript and CSS files are not minified.
  • Your website doesn’t have a updated sitemap.
  • Google bot is not able to Crawl Your Website.
  • Your website does not have a webmaster tool.

Warning :

Frankly speaking if we don’t fix these errors then it will create a very bad impact on your website visibility. It affects the reputation of the domain. As a result google will remove your expensive website from the search engine because your website didn’t follow the algorithms of google.

Let me know if you’re interested in fixing the error on your website . Then I will assign a digital marketing manager to send you all your website errors with a full analysis report & help you to fix all these errors.

I’m waiting for your positive reply to help your website to make it’s search engine friendly.

Best regards,

Mandy Smith,

Senior Digital Marketing Expert

****

Kortom je bent gewaarschuwd.

Afbeelding van andreas160578 via Pixabay