Fout bij het maken van de databaseconnectie

Krijg je ook de melding “Fout bij het maken van de databaseconnectie” op je WordPress-website dan is dat even schrikken. Gelukkig is dit meestal eenvoudig te verhelpen, mits je toegang hebt tot de database van de website. Over het algemeen heb je al websitebeheerder/eigenaar toegang tot een beheerpanel zoals Cpanel of Plesk behorende bij jouw domein. Het kan ook zijn dat je webbouwer dit voor jou onder beheer heeft.

Hoe los je dat op?

Je gaat via het beheerpaneel naar de database die hoort bij deze site en klikt op de optie “check en repair”. Je krijgt dan w.s. een melding dat er een tabel corrupt is met de vraag of deze gerepareerd moet worden. Je klikt op “repair” en vervolgens zal je de melding krijgen dat de database geen probleem meer bevat en kun je de website weer benaderen zoals voorheen.

Check and Repair database

Heb je zelf geen toegang tot de beheerpaneel dan kun je natuurlijk ook een berichtje sturen naar je webbouwer of provider om dit voor je op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *