En dan staat de wereld even stil…

Onlangs kreeg ik het verzoek van Hedi Hegeman om voor haar een nieuwe website te maken. Na diverse switches in haar loopbaan, is zij sinds een paar jaar actief als kunstenaar, vanuit haar eigen atelier aan het Nieuwveens Jaagpad.

Ik maak websites voor vrouwelijke ondernemers die al een tijdje meedraaien en toe zijn aan vernieuwing van hun website. Iedere opdrachtgever heeft zo haar eigen wensen wat betreft uitstraling, doelgroep en met wat zij met haar site wil bereiken. Als vrouwelijke ondernemer en webbouwer spreek ik hun taal.

Hedi Hegeman

Hedi en ik gaan een lange tijd terug. Ooit maakt ik een website voor haar onderneming in ritueelbegeleiding. Later ging ik aan de slag bij de projectgroep van Lichtjes in het Donker, waar zij de grondlegger van is. Lichtjes in het donker is een jaarlijkse herdenkingsavond op de Oosterbegraafplaats waarop men, via allerlei rituelen, de ruimte krijgt om met elkaar geliefde overledenen te herdenken.

Enja

Een jaar geleden werden Hedi en haar familie getroffen door een persoonlijk verlies. Dochter Enja maakte een einde aan haar leven. En dan staat de wereld even stil… Hedi ondervind veel steun uit haar omgeving, maar ook zeker uit haar kunst waarin zij haar gevoelens tot uiting brengt.

Jaagpad Kunst&Rituelen

Zij vroeg mij een paar maanden geleden om voor haar een nieuwe website te maken, waarin de kunst een plek kreeg, de ritueelbegeleiding, maar die ook een eerbetoon aan Enja zou zijn.

Een jaar later…

De wens van Hedi en mijn streven was dat de site op 3 oktober (een jaar later) live zou zijn. Het was even aanpoten, maar dat is gelukt. Een site met een goede gevulde portfolio om haar kunst te presenteren, een blog om haar schrijfsels te delen en een pagina speciaal voor Enja. Ik ben dankbaar dat ik op deze manier iets heb kunnen betekenen. Dankjewel Hedi voor het vertrouwen.