Tijd om te oogsten

Het jaar 2021 is een goed druivenjaar. Op dit moment hangt onze druif boordevol rijpe druiven. Hoog tijd om deze te oogsten en te verwerken tot vele liters druivensap. De oogsttijd is ook een tijd waarin je tevreden terug kan kijken en het resultaat ziet van het proces van groeien, bemesten, bijsnoeien en uiteindelijk het plukken en verwerken van de vruchten.

Vorig jaar heb ik flink geïnvesteerd in mijn bedrijf en mag daar nu ook de vruchten van plukken. Op dit moment is de agenda gevuld met vier lopende opdrachten voor een nieuwe website, waarvan er twee al bijna live kunnen. Ik heb daarnaast meerdere aanvragen en diverse contacten die tot nieuwe opdrachten kunnen leiden.

Laaghangend fruit

Altijd goed om bij het oogsten te kijken naar het ‘laaghangend fruit’. Het fruit waar je direct bij kan, dus niet veel voor hoef te doen. Het laaghangend fruit zijn de opdrachtgevers waarmee ik al een klantrelatie heb.

Hoog tijd dus om het versturen van een nieuwsbrief in mijn systeem op te nemen. Met een nieuwsbrief breng ik mezelf en mijn diensten weer even onder de aandacht. Daarmee is de kans groter dat er aan mij gedacht wordt als er plannen zijn voor een nieuwe website. Dat moet toch lukken als een wekelijkse blog ook lukt?

Rare druif?

Leuk om een blog te schrijven met de druif als metafoor voor het ondernemerschap, Ik zou nog wel iets kunnen schrijven over ‘rare druiven’, of ‘druiven die zuur zijn’, maar dat heeft een negatieve connotatie. Natuurlijk kom je weleens rare druiven tegen, maar gelukkig niet te veel. En zure druiven? Ik vind het leuker om van het positieve uit te gaan.

Proeven?

Wil je komen proeven van mijn zelfgemaakte druivensap? Maak dan een afspraak, dan kunnen we gelijk bijpraten over jouw website.