Vakwerk met passie, dat mag gezien worden…

Zoals jullie wellicht weten ben ik sinds de zomer aan het klussen in huis. In mijn jaren ’30 huis is alles nog in originele staat. Dat maakt dat er vaak geen standaardoplossingen zijn, maar maatwerk nodig is. Zo had ik nog een oud geisertje (op gas) in mijn granieten keukentje. Aangezien zo’n geiser niet meer kan en ik sowieso op elektriciteit over wilde gaan was ik me aan het oriënteren op de mogelijkheden.

Snelle reactie

Bij reacties op een bericht op een lokale facebookgroep zag ik dat een bepaalde loodgieter een paar keer van harte aanbevolen werd. Ik heb zijn website opgezocht en het contactformulier ingevuld. Per omgaande belde hij me op om een afspraak te maken om te komen kijken.

Vertrouwenwekkend

Albert vertelde me bij binnenkomst, dat hij na 23 jaar bij een baas gewerkt te hebben, begin dit jaar voor zichzelf begonnen was. Als zelfstandige kan hij nu de service leveren die hij niet kon bieden in loondienst.

Goed advies en toegankelijk

Ik legde mijn ideeën voor, maar hij had een beter voorstel afgestemd op mijn wensen en de mogelijkheden van mijn keuken. Die avond had ik al een aanbod binnen via mail en WhatsApp. Gelijk goedgekeurd en afgestemd. Daarna hebben we regelmatig heen en weer geappt met ideeën over o.a. de koperen kraan die in de keuken zou gaan komen.

Vakwerk

Bij nieuwe keukens is natuurlijk alles in de muur weggewerkt. In mijn keuken is dat geen optie. Voor Albert een kans om ouderwets vakwerk te laten zien en dat deed hij met zichtbaar plezier. De bestaande koperen waterleidingbuizen heb ik daarna van verf ontdaan en opgepoetst en samen met het vakwerk van Albert is dit nu een sieraad in mijn keuken geworden.

Passie

Toegankelijkheid, snel reageren, vertrouwen wekken, goed advies geven, vakwerk leveren dat zijn de zaken waarmee je je als ondernemer kunt onderscheiden. Maar als de passie voor het vak ervan afspat, dan is dat de kers op de taart. Als webbouwer vind ik het mooi om ondernemers te treffen en hun passie te voelen en dit te vertalen naar een website die ruimte geeft om die passie te delen.

P.S. Als je een goede loodgieter zoekt met passie voor zijn vak, dan kan ik er wel een aanbevelen!