Optimale PHP-instellingen voor WordPress

Om je WordPress-website goed te laten werken en problemen te voorkomen is het goed om de PHP-versie op de server optimaal in te stellen. Uiteraard zorg je dat op de server( via Plesk) de meeste recente PHP-versie actief is (8.1…). Daarin kun je de onderstaande instellingen overnemen om te voorkomen dat er problemen ontstaan met updates, uploaden van bestanden ed. omdat je tegen ongewenste limieten aanloopt. Heb je zelf geen toegang tot deze instellingen dan kun je onderstaande gegevens doorgeven aan je provider om deze voor je aan te passen.

memory_limit250M of 512M
max_execution_time180
max_input_time60
post_max_size64M
upload_max_filesize64M
Additional configuration directives max_input_vars=3000
16-07-2021

Afbeelding van Markus Winkler via Pixabay