Check-in… sparren met collega zzp ‘ers

Als zzp’er werk je over het algemeen in je eentje. Een praatje bij de koffieautomaat is er niet bij, laat staan dat je met collega’s kunt delen wat je bezig houdt. Aan het begin van de Corona-crisis zijn vanuit Platform-Z, netwerk van én voor zelfstandige professionals in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, meerdere mastermind-groepen gestart. Vaste groepjes Platform-Z-leden, die regelmatig met elkaar sparren. Dat kan online of fysiek. Wekelijks of maandelijks. Onder werk- of borreltijd.

Check-in

Ik heb me op dat moment aangesloten bij een mastermindgroep waarin we een wekelijkse ‘check-in’ hebben met een vaste groep van 4 collega-zzp’ers uit verschillende branches. (De groep bestaat op dit moment uit Conny Groeneveld, Matthja Sterk en Adrie den Hertog *)

Op een vast tijdstip aan het begin van de werkweek treffen we elkaar via ZOOM. In deze ‘check-in’ delen we de zaken waar we als ondernemer mee te maken hebben. Ieder heeft een eigen inbreng en door naar elkaar te luisteren en elkaar vragen te stellen verhelderen we ieders denkproces en komen we tot nieuwe inzichten.

Aan een half uur hebben we genoeg om daarna vol energie aan de nieuwe werkweek te beginnen.

Stappen zetten

De check-ins bieden een prikkel om een knoop door te hakken, je wordt op nieuwe gedachten gebracht of je krijgt een ‘figuurlijke’ schop onder de kont. Het heeft ons afgelopen jaar in ieder geval geholpen om stappen te zetten, keuzes te maken en grenzen te verleggen.

Omdat dit een wekelijkse afspraak is, is het ook een stok achter de deur om zaken echt aan te pakken. Want de week erna zal er zeker gevraagd worden welke stappen je genomen hebt.

Vandaag sloten we feestelijk af voor de zomervakantie met een live-meeting met z’n drieën. (* Op dit moment hebben we overigens een plekje beschikbaar voor wie na de zomervakantie bij ons aan wil sluiten.)

En jij…

Met wie kun jij sparren over wat jou bezighoudt?