Alle ballen hoog houden…

Sinds enige tijd is het aantal website-opdrachten in mijn portfolio fors gegroeid. Nee ik mag zeker niet klagen, dus dat zal ik niet doen. Wat ik merk is dat hoe meer werk ik heb, des te meer ik verzet. Geen tijd meer voor uitstelgedrag en dat is wel zo prettig.

Blijven kijken naar de bal

Mijn valkuil was altijd dat ik vooral bezig was om werk weg te werken dat via mail binnen kwam. Aan het einde van de dag had ik dan een ontevreden gevoel, terwijl ik voor mijn gevoel hard gewerkt had. Sinds ik ingesteld heb dat ik mijn mail aan het begin van de dag scan op wat er binnen is gekomen en alleen hele kleine opdrachten gelijk uitvoer ben ik veel productiever. Prioriteiten stellen dus zodat ik baas blijf over mijn werkdag en werklast.

Alle ballen hoog houden…

Nu het steeds drukker wordt, heb ik mijn werkwijze daarnaast aangepast naar ‘alle ballen hoog houden’. Ik ben met een aantal opdrachten tegelijkertijd bezig en zorg dat ik bijna dagelijks aan alle opdrachten iets doe waardoor de voortgang erin blijft zitten. Het is prettiger om opdrachtgevers te verrassen dat je verder bent dan ze verwachten dan dat ze jou achter je broek aan moeten zitten.

En als ik de bal bij jou leg?

Wat doe jij als je steeds meer werk hebt? Hoe hou jij alle ballen in de lucht?