Kijkje in andermans keuken

Als webbouwer doe ik de dingen op mijn manier, omdat ik dat zo gewend ben en omdat ik heb ervaren dat het op die manier het beste werkt. Soms heb ik ook de gelegenheid om mee te kijken in andermans keuken, bijvoorbeeld omdat ik het beheer van een website overneem van een voormalige webbouwer. Ik vind het interessant om te zie hoe een ander het doet.

Hoe smakelijk ziet het er uit

Zie de site er fris en fruitig uit? Past de vormgeving nog bij de ontwikkelingen die het bedrijf of is de vormgeving aan vernieuwing toe..

Hoe vers is het gerecht

Hoe oud is de site? De ontwikkelingen in webdesign gaan verder. De vormgeving is ook aan ‘mode’ onderhevig. Is een site een paar jaar oud, dan zal deze er toch al snel gedateerd uit zien. En wat je niet wilt is een gedateerde website die niet laat zien hoe je bedrijf zich ontwikkeld heeft.

Welke ingrediënten

Het is interessant om te zien welke ingrediënten (plug-ins) een webbouwer gebruikt. Een groot aantal is voor mij bekend. Veel plug-ins gebruik ik zelf ook, maar soms zijn er plug-ins die ik nog niet ken of gebruik. Deze zijn dan wel interessant om te gaan gebruiken omdat ze nuttige functionaliteit toevoegen.

Hoe opgeruimd is de keuken

Oftewel, hoe ziet het er aan de achterkant in de Dashboard uit. Ik tref nogal eens websites aan waarop heel veel plug-ins geïnstalleerd staan, waarvan bij een groot aantal niet duidelijk is waarvoor deze bedoelt waren. De plug-ins die je gebruikt kunnen je site trager maken en al die plug-ins moeten ook regelmatig geüpdatet worden. En ook plug-ins kunnen gedateerd raken. Plug-ins, die niet meer ontwikkeld worden door de makers, vormen uiteindelijk ook een veiligheidsrisico. Opschonen kan zinnig zijn om zo’n site snel en veilig te houden. Hetzelfde geldt voor geïnstalleerde thema’s. Soms zijn er bij de start diverse thema’s geïnstalleerd om uit te proberen. Er hoeven echter maar maximaal 3 thema’s geïnstalleerd te staan, de rest kan verwijderd worden. Dat scheelt ook weer met updates.

Koken is leuk

Ja, ik hou, naast van het bouwen van websites, ook van lekker koken. Dat doe ik het liefst met verse en pure ingrediënten van de markt. Ook vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, zo blijf ik me ontwikkelen, ook in het bouwen van websites. Eet smakelijk!

Mag ik bij jou een kijkje in de keuken nemen?

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay