Internationale Vrouwendag en de toegang tot Internet

Vanmorgen de werkweek fris begonnen met de wekelijkse check-in via Zoom. Een fijne start en daarna door met de laatste werkzaamheden t.b.v. Internationale Vrouwendag voor Vrouwennetwerk Rijnstreek. Vanavond hebben we een Zoommeeting met 35 vrouwen, met een interview met Liesbeth Bloemen, oud-burgemeester van Zoeterwoude en lid van ons netwerk.

Maar dan merk ik opeens, dat webpagina’s die ik open, heel traag laden en uiteindelijk helemaal niet meer getoond worden. Dat is niet heel handig voor een webbouwer. Nou ja, misschien dan toch nog maar even een pauze inlassen voordat ik echt aan het werk ga. Dus eerst maar eens de bloemen voor de Netwerkster van het Jaar van VNR opgehaald.

Maar helaas heb ik daarna ook nog geen internetverbinding. Via de KPN-storingensite op afstand de internetverbinding laten testen. Heel handig om er zo stap voor stap doorheen geleid te worden. Dat zal ook heel wat mailtjes en telefoontjes naar de helpdesk schelen.

Verschillende stappen doorlopen en daarna 10 minuten wachten na een harde reset van de router.  Ondertussen typ ik deze blog in Word om deze, als alles weer werkt, op mijn site te kunnen publiceren.

Vrouwen en toegang tot internet

Ik vraag me iets af op deze Internationale Vrouwendag. De dag waarop ik even geen beschikking heb tot internet. Hebben alle vrouwen wereldwijd volop toegang tot internet? Of is daar ook een ongelijkheid met mannen? En hoe onveilig is het internet voor vrouwen door (online) gedrag van mannen? Een goede dag om daar over na te denken. Afgelopen dagen verschenen er meerdere berichten over vrouwelijke politici en de modderstroom aan reacties die zij ontvangen op social media. Deze onderwerpen moeten niet alleen aandacht krijgen op en rond 8 maart maar het hele jaar door, zodat er ook echt iets kan veranderen.

Verbinding maken

Jaaaah, fijn het werkt weer. Het is ontzettend lang geleden dat ik problemen had met internet. Hoe gewoon vinden we het tegenwoordig dat dit altijd maar werkt. Dat je merkt hoe afhankelijk je ervan bent als het niet werkt en hoe fijn is het dan dat het ook weer opgelost is.

En achteraf is een oplossing vaak simpel… maar je moet toch maar net het juiste knopje weten te vinden.

Internet geeft mij vrijheid, vrijheid om informatie te verzamelen, om thuis te werken en om als zelfstandige mijn bedrijf te runnen. Zonder internet immers geen websites.

Met internet maken we verbinding met de wereld om ons heen. En vandaag verbinden we ons als vrouwen ook met elkaar i.h.k.v. Internationale Vrouwendag.

Afbeelding van chenspec via Pixabay