Terugblik en Vooruitblik – Zin In 2020

Het begin van het nieuwe jaar is een goed moment om terug te blikken en om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.
2019 is een goed jaar geweest voor Zin In Webdesign met volop opdrachten voor nieuwe websites voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers.

Ook kreeg ik regelmatig het verzoek om het beheer over te nemen van een bestaande WordPress-site. Een groot voordeel van WordPress is dat de opbouw van iedere WordPress-site vergelijkbaar is. Inmiddels heb ik zo’n 13 jaar ervaring met WordPress, dus kan ik voor deze opdrachtgevers zeker iets betekenen. Vaak ben ik dan ook gelijk de nieuwe bezem die schoon veegt, waardoor de betreffende website weer up-to-date en veilig is.

Het aantal WordPress-onderhoudsabonnementen bij Zin In Webdesign in beheer is het laatste jaar flink gegroeid. Steeds meer opdrachtgevers zijn er inmiddels van doordrongen dat onderhoud belangrijk is om problemen te voorkomen.

2019 is een actief netwerkjaar geweest. Zowel het online netwerken, maar zeker ook het bezoeken van diverse netwerkbijeenkomsten. Naast dat het inspirerend is om met collega-ondernemers te sparren, geven deze netwerkcontacten een mooie continue stroom aan nieuwe opdrachten en ook steeds vaker doorverwijzingen naar mijn bedrijf en daar ben ik heel blij mee.

In 2020 bestaat Zin In Webdesign alweer 18 jaar, een volwassen bedrijf dus. Het zelfstandig ondernemerschap bevalt nog altijd uitstekend, webdesign blijft in ontwikkeling en Zin In Webdesign gaat mee met de ontwikkelingen.

2019 in getallen

 • 9 nieuwe WordPress-websites opgeleverd in 2019
 • 9 WordPress-websites overgenomen van andere webbouwers/ providers
 • 55 WordPress-websites in onderhoud met abonnement – basis
 • 2 workshops gegeven ‘Bouw je eigen WordPress-website in 1 dagdeel’
 • 1 website gebouwd als sponsorproject voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn
 • 190 gebouwde websites sinds start Zin In Webdesign (2002)
 • 96 websites op server Zin In Webdesign
 • 157 domeinnamen voor opdrachtgevers geregistreerd

Doelen 2020

 • 200e website bouwen (nog 10 te gaan)
 • Aantal WordPress-onderhoudsabonnementen uitbreiden
 • Van meer WordPress-websites het beheer overnemen

Tot slot…

Ik wens je een mooi, gezond en succesvol 2020 toe en nodig je van harte uit om (weer) eens te kijken naar jouw website want het kan natuurlijk altijd beter en veiliger. Ik kijk graag met je mee.

Adrie den Hertog
Zin In Webdesign