Soms kun je beter naar een ander gaan…

Ik neem regelmatig het beheer van een site over en dat is meestal geen probleem. De opbouw van WordPress-sites is bekend en er zitten meestal geen grote verrassingen in waar ik niet mee uit de voeten zou kunnen. Maar soms stap of trap ik erin om het beheer van een site over te nemen die onderdelen bevat waarmee ik niet vertrouwd ben en die technisch ingewikkelder in elkaar steken. Soms is er sprake van maatwerk waarvan alleen de bouwers zelf weten hoe het zit. Uiteraard is het altijd goed om nieuwe dingen te doen en daarvan te leren. Inmiddels ben ik wel zo wijs dat ik aan verwachtingsmanagement doe, dus de opdrachtgever op de hoogte stel van mijn beperkingen qua kennis en ervaring. Ik wil dan zo’n opdrachtgever van dienst zijn, maar blijf dan altijd huiverig dat er iets fout gaat dat ik niet op kan lossen.

Gelukkig heb ik een samenwerkingspartner (zzp’er) die juist heel blij wordt van dit soort opdrachten en daar met plezier zijn tanden in zet. Naar aller tevredenheid heb ik inmiddels een aantal van dit soort buikpijnopdrachten naar hem doorgeschoven. Opdrachtgever blij, samenwerkingspartner blij en ik nog blijer.

Soms zijn dit best grote opdrachtgevers die een flink deel van mijn inkomsten vormen. Ik heb echter gemerkt dat, als ik dit soort klanten loslaat, dat ik dan veel meer energie heb voor de opdrachten die ik wel leuk vindt. Uiteindelijk komt dat altijd ten goede aan de omzet en zeker aan mijn werkplezier.