Werknomade in eigen woonplaats

Oké, ik ben niet heel avontuurlijk aangelegd, dus voor mij geen tripje naar Ibiza of een ander exotisch oord om daar vanuit een hangmat mijn werkzaamheden uit te voeren. Niet dat het niet zou kunnen, want als ik mijn laptop oppak kan ik overal neerstrijken waar maar wifi beschikbaar is.

De lekkerste koffie

De meeste uren breng ik door in mijn thuiskantoor, maar in afgelopen weken heb ik dit regelmatig afgewisseld met een paar uur werken in het lokale koffietentje met de lekkerste koffie van heel Alphen aan den Rijn*. Gelukkig staan de serveersters niet ieder half uur aan mijn tafel of ik nog wat wil bestellen. Eén koffie per uur vind ik wel voldoende.

Focus

Ik schuif aan op mijn vaste plek aan het raam, waar ik de laptop op de juiste hoogte kan plaatsen zodat ik niet bij voorbaat een nekblessure oploop. Het enige nadeel is dat ik dan niet over mijn grote beeldscherm kan beschikken en soms een beetje moet turen om het goed te kunnen zien. Het grote voordeel is dat ik er buitengewoon gefocust kan werken aan de opdrachten waarmee ik bezig ben. Zo voor mijn vakantie stonden er nog een aantal opdrachten op stapel waar ik een grote stap in wilde zetten, zodat ik na de vakantie zo mogelijk direct naar de afrondende fase kan gaan. Het geroezemoes en koffietentgeluiden maakt het nog gemakkelijker om te focussen, terwijl ik op mijn thuiswerkplek meestal in complete stilte werk.

Geen komkommertijd

Deze zomer is het extreem druk qua opdrachten en direct na mijn vakantie kan ik ook alweer met meerdere nieuwe opdrachten aan de slag. Alhoewel de meeste opdrachtgevers op vakantie zijn, is er hier geen sprake van komkommertijd. Maar als ik dan inderdaad met de lopende opdrachten op schema ben, ga ik zelf nog een paar weken vakantie houden. Ik ga dan proberen de laptop zoveel mogelijk dicht te laten en tijd te nemen om andere dingen te doen.

*p.s. voor wie wil weten welk koffietentje dat is? Dit is Baristacafe aan de Julianastraat.