Bestaande site nabouwen in nieuw thema

Annemiek Tigchelaar, van Werkdrukverlager, kreeg een melding van haar provider dat haar site onveilig zou zijn. Deze site, gebouwd in 2015, had ze vorig jaar nog op laten frissen met nieuwe illustraties en kleuren en daar was ze erg tevreden mee. Maar het gebruikte (betaalde) thema bleek na de bouw in 2015 niet meer geüpdatet te zijn. De makers hadden al lang geleden de stekker er uitgetrokken dus was er ook geen support meer mogelijk.

Een mooie uitdaging

De grote wens van Annemiek was om de site in de huidige vormgeving te kunnen behouden en aan mij de vraag of ik hierin iets zou kunnen betekenen. Een mooie uitdaging voor mij om de site exact na te maken maar dan in een thema van deze tijd waarmee ze weer vooruit kan. Ik gebruikte Blocksy als basis met Gutenberg, de standaard editor van de WordPress.

Aan de slag

De site was nog gebouwd met Visual Composer en daardoor stonden alle pagina’s vol met alle bijbehorende code. Na een schone WordPress-installatie klaar gezet te hebben op de testlocatie, heb ik na de eerste opbouw de inhoud van de pagina’s handmatig gekopieerd en geplakt zodat er geen ongewenste code mee zou komen. De site bevatte veel blogs. Via de import/exportfunctie van WordPress kon ik de inhoud in de nieuwe versie van de site overnemen. De afbeeldingen moesten echter handmatig overgezet worden door de manier waarop de oude site ingericht was.

Mooier dan het origineel

Ook bevatte de oude site allerlei extra functionaliteiten die helemaal niet nodig zijn en die ik dus kon laten vervallen. In het geheel is de site nu veel compacter en lichter geworden. Uiteraard heb ik al bouwende ook wat verbeteringen aangebracht zodat de kopie naar mijn idee mooier is geworden dan het origineel.

Al met al best een flinke klus om alles goed te krijgen, maar een leuke uitdaging om mijn tanden in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *