Beperkt zicht… meer inzicht

Vanmorgen zat de wereld potdicht. In het donker en met dichte mist maakte ik mijn dagelijkse rondje op de fiets. Het zicht was dan wel beperkt, maar in mijn hoofd werden zaken steeds helderder.

Overdenkingen

Het is bijna meditatief om dat vaste rondje te rijden, Fietsen op de automatische piloot en dan je gedachten de vrije loop laten. Over de route hoef ik niet na te denken. Ik heb dan de ruimte om allerlei zaken te overdenken. De inzichten die van daaruit ontstaan kan ik toepassen in mijn bedrijf en prive. Ik dacht dit keer vooral na of ik voor een bepaalde opdracht wel of geen offerte uit zou brengen. Conclusie; ‘Nee, dat ga ik niet doen’.

Misschien heb jij dat soort overdenkingen onder de douche (niet te lang) of tijdens een wandeling of het autorijden. Voor mij is fietsen de beste manier om de gedachtenstroom op gang te brengen.

Volgende blog

Er zit een blog aan te komen over het ‘Afscheid nemen van een klant’, maar ik merk dat ik daar nog verder over na moet denken. Ik heb reacties aan collega-webdesigners gevraagd op dit onderwerp en dat levert interessante inzichten op. Ik ben ook benieuwd wat jouw ideeen zijn over dit onderwerp. Heb jij wel eens afscheid genomen van een klant en waarom?
Op die blog ga ik dan de komende week verder broeden (tijdens het fietsen).