Nieuwe Profielfoto’s laten maken

De foto’s die ik als profielfoto’s gebruikte voor social media waren inmiddels van 2011(!), Prachtige foto’s hoor, maar ik ben toch echt wel wat ouder geworden in die tijd. Hoogste tijd dus om nieuwe foto’s te laten maken zodat ik weer lijk op mijn foto. En ja, spannend vond ik het wel, want zo goed doe ik het over het algemeen niet op foto’s. Jij wel? Onlangs nog ergens een foto offline laten halen waarvan ik me een hoedje schrok.

Een professionele profielfotoshoot is al met al best een investering, dus een goede voorbereiding is het halve werk voor het beste resultaat. Deze blog kan wellicht dienen ter inspiratie als je zelf ook overweegt om profielfoto’s te laten maken.

Waarvoor ga ik de foto’s gebruiken

Ik gebruik de profielfoto’s op mijn website (op de ‘Over mij’ en de Contact-pagina). Ook wil ik nu ook op de homepagina in beeld zodat men direct weet met wie ze te maken hebben. Daarnaast uiteraard een profielfoto voor social media en eventueel in de banners van deze social media. Ik ben lid van meerdere netwerken waarop ik ook een profiel op de website heb. Daarnaast stel ik een profielfoto in via Gravatar. Hierdoor zal overal waar ik met mijn mailadres ingelogd ben mijn profielfoto automatisch getoond worden.

Keuze fotograaf

In mijn netwerk heb ik wel een aantal fotografen, het duurde echter even voordat ik een fotograaf geregeld had die ik dit toevertrouwde. De fotografen die ik zelf benaderde reageerden niet erg vlot en een oproep via LinkedIn leverde tot mijn verrassing bijzonder weinig zinvols op. Uiteindelijk kon ik een afspraak maken met Rob Lamping, een fotograaf die ik mij al eens eerder vastgelegd heeft.

Setting fotografie

Waar laat je foto’s maken. Binnen in een studio of op locatie, of buiten in de natuur op een mooie fotogenieke plek. Ik koos ervoor om de foto’s buiten te maken en heb verschillende plekken gescout voordat ik de keuze maakte voor Park Rijnstroom en de Swaenswijkbrug. Het was al wel oktober, dus het weer moet wel meewerken om buiten te kunnen fotograferen.

Wat doe ik aan

Om te passen bij de uitstraling van mijn website moest mijn outfit iets pastellerigs hebben en dat is precies wat ik helemaal niet in de kast heb hangen. Ik koop sowieso weinig kleding, maar moest nu toch wel echt gaan shoppen. Ik werd goed geadviseerd door Tof Touch of Fashion. O ja, het is wel handig als je sokken kleuren bij je outfit, als je ten voeten uit of in aparte posities op de foto gaat. (Gelukkig kon de fotograaf deze retoucheren)

Visagie

Toen de afspraak met de fotograaf stond, moest ik in allerijl nog visagie regelen en dat viel niet mee op korte termijn. Ik gebruik eigenlijk vrijwel nooit make-up, maar voor een fotoshoot is het toch wel fijn, als je er op je best uitziet. Via aanbevelingen en heel veel bellen kwam ik uiteindelijk terecht bij Marroxy in Nieuwkoop. De visagiste gaf me een heel naturel make-up die goed bij mij past en deed ook gelijk mijn haar.

Het resultaat

Gelukkig was het weer goed (bijna 20 graden in oktober). We hebben op diverse settings in het park foto’s gemaakt. Op de Swaenswijkbrug maakten we de laatste foto’s en die waren het meest spontaan. Uiteindelijk heb ik veel bruikbare foto’s om een een keuze uit te maken. Er zijn meerdere foto’s bij waar ik tevreden mee ben en een paar waar ik echt blij van wordt. Inmiddels heb ik de nieuwe foto’s verwerkt op website en profielen en krijg ik volop complimenten, dus dat is heel fijn en is erg goed voor het ego. 🙂

Hiermee kan ik voorlopig weer een hele tijd vooruit. Hieronder een kleine selectie van de foto’s die ik uitgekozen heb.


Tip:

Ga je ook nieuwe profielfoto’s laten maken? Dan is het wel handig om iemand bij je te hebben die meekijkt en aanwijzingen kan geven over details, zoals houding bijvoorbeeld, of als iets scheef zit. Dat zie je zelf namelijk niet.