Een eenvoudige website…

Regelmatig krijg ik de vraag om een ‘eenvoudige’ website te bouwen. Zodra ik met de opdrachtgever in gesprek ga over de nieuwe website, dan blijkt het geheel toch wat minder eenvoudig. Al pratende komt er dan het een en ander bij. Vaak breng ik de klant ook op ideeën voor nieuwe mogelijkheden die zij zelf nog niet bedacht hadden. En ja, wat is eenvoudig…

Maar Corinne Lemkes wilde echt een eenvoudige website, met slechts enkele pagina’s en geen extra functionaliteiten. Dat het bedrijf “Corinne Lemkes Advocatuur | Mediation” geen officiële huisstijl heeft, maakte het een uitdaging. Als je kunt beschikken over een professionele huisstijl dan is het eenvoudiger om een website te ontwerpen die daarop aansluit. Maar met haar wensen wat betreft kleurgebruik, een zelfgemaakt logo met krijtletters en een stoere profielfoto kon ik wel uit de voeten.

Sinds kort werk ik met Blocksy in combinatie met Stackable voor het bouwen van websites. In deze editor zitten oneindig veel opties voor de vormgeving van een site. Het risico is dat je daardoor veel meer mogelijkheden gaat gebruiken dan nodig is. Het is de kunst om dan de keuze beperkt te houden voor een “eenvoudige” website.

De eerste opzet die ik bouwde was voor Corinne gelijk raak. Hierdoor konden we snel schakelen en de site zelfs eerder live zetten dan aanvankelijk de planning was. De website is niet het allerbelangrijkste voor haar bedrijf, maar voor haar opdrachtgevers kan een verzorgde website wel het verschil maken om wel of niet met haar in zee te gaan.

Wil je weten hoe het resultaat er uit ziet?

Foto door Bas van Breukelen on Unsplash