Echt zijn… op social media

Het is gemakkelijk om je op Social Media mooier voor te doen dan je bent. Je plaatst foto’s die instagramwaardig zijn van allerlei hoogtepunten in je leven, voorzien van hashtags die moeten laten zien hoe happy jij bent #lovemylife… Zo nodig gooi je er een filter overheen om het gewenste effect te bereiken. Is dat echt, nee zeker niet. Het is een schijnwereld waarin mensen juist het gevoel krijgen dat ze helemaal niet goed zijn zoals ze zijn.

BeReal

Onlangs werd ik geattendeerd op de nieuwe app BeReal waarmee je met elkaar juist het echte leven deelt. Je krijg een melding van de app en maakt op dat moment een foto van waar je mee bezig bent. Tegelijker maakt deze een real-life selfie. Deze melding komt altijd op een onverwacht moment. Inmiddels ben ik verbonden met een paar mensen en wat we delen geeft interessante persoonlijke inkijkjes die uitnodigen tot gesprek. Je leert elkaar echt kennen, dat is het idee. Het is nog best lastig om los te laten dat het geen instagramwaardige foto hoeft te zijn. Het is ook confronterend als je jezelf alweer op de bank voor de buis aantreft bij een fotomoment. :). Gelukkig blijft ook deze foto maar een dag zichtbaar voor je vrienden. (Grappig genoeg moest ik net een foto maken op het moment dat ik deze blog publiceerde).

Profielfoto

O ja, en over echt zijn. Het is voor mij hoog tijd voor een nieuwe profielfoto. De foto’s die ik nu gebruik zijn al ruim 10 jaar oud. Nu toch eens kijken welke fotograaf ik kan vragen die mij echt zoals ik ben kan vastleggen. Welke fotograaf zou jij adviseren?

Afbeelding van Pexels via Pixabay