Vandaag en morgen wordt het goed warm volgens de weerberichten. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is al in werking getreden. Op dit moment is het in mijn thuiskantoor met 25 graden nog goed uit te houden, maar de thermometer loopt per uur op. Waar we ons, volgens de berichten, vooral op voor moeten bereiden is de dag van morgen met een voorspelling van 38 graden. De ventilator staat nu al te draaien, de ramen zijn voorzien van extra zonwering om de gevreesde warmte buiten houden. We maken er het beste van en als het maar een dag of twee is, dan is het wel te overzien toch?

“Wat vandaag kan doen we vandaag… en morgen zien we wel…”. Dat is voldoende hitteplan voor deze zzp’er. En wat is er mis met een siësta zoals ze die in Zuidelijke landen hebben. Op het heetst van de dag een paar uur luieren in de hangmat. ‘Go with the flow’ zou ik zeggen. En het dagelijkse fietsrondje doen we gewoon al om half 7 ’s morgens, dan blijven we de hitte voor.

Vakantiemodus

Waarschijnlijk is het morgen binnen aangenamer dan buiten, dus wellicht wordt het zelfs nog een productieve dag! Sowieso zijn de opdrachtgevers op dit moment al in vakantiemodus. De mailbox loopt niet over en daarmee is er alle tijd om te werken aan de vier websites die tegelijkertijd op stapel staan. Daar heb ik nu nog ruim drie weken de tijd voor, voordat ik zelf voor drie weken de stekker eruit trek om vakantie te gaan vieren.

Sterkte met jouw hitteplan, zorg dat je niet smelt.