Kennisdelen aan de keukentafel

Ik heb voor mijn webdesignbureau veel te danken aan Women On The Web*. Met name aan de groep van vrouwelijke webdesigners waar ik al zo’n 20 jaar deel van uitmaak. We maakten in de loop der jaren samen diverse ontwikkelingen door. Op het gebied van webdesign veranderde in de loop der jaren natuurlijk veel. Dit netwerk maakt het voor mij mogelijk om de nieuwste technieken en inzichten te volgen en toe te passen.

Geen concurrenten

Vrouwen leren en werken op hun eigen manier. Dat is de kracht van dit netwerk. Vrouwen delen bij Women on the Web hun kennis, zien elkaar niet als concurrent en werken samen.

De leden komen uit alle regio’s van het land. (We hebben zelfs een medelid in Portugal). We proberen minimaal 1x per jaar bij elkaar te komen, bij voorkeur op Texel, waar we elkaar bijspijkeren op diverse onderwerpen. Als het nodig is nodigen we ook externe deskundigen uit om hun kennis te delen.

Daarnaast vormen we een groep op samenwerkingsplatform Slack, waar we elkaar helpen met het oplossen van zaken waar we tegenaan lopen. Heel leerzaam voor iedereen die hieraan deelneemt.

Collega’s

De meeste Women on the Web-webdesigners zijn werkzaam als zelfstandige. De leden van het netwerk zijn eigenlijk mijn collega’s. We sparren over webdesign, maar ook over het ondernemerschap. Dat geeft inzichten waar een ieder haar voordeel mee kan doen.

Nieuwe ontwikkelingen

Op dit moment staat de WordPress-wereld voor een nieuwe ontwikkeling, Full Site Editing (FSE). Dit is een nieuwe manier van website bouwen die vraagt om een geheel nieuwe aanpak. In ‘petit comit√©’ zijn we bij elkaar gekomen om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Letterlijk ‘aan de keukentafel’ hebben we de eerste stappen gezet om met nieuwe tools aan de slag te gaan die ons hierbij gaan helpen.

Lieve collega’s, dankjewel voor het delen en de vruchtbare samenwerking.

*Naar Amerikaans voorbeeld werd Webgrrls Nederland in mei 1996 opgericht. In 2001 werd de naam gewijzigd in Women on the Web.