Op de fiets… dan mis je niets

Als het even kan stap ik op de fiets om klanten in de omgeving te bezoeken. Heel lang heb ik alleen via Zoom contact met klanten gehad, maar nu kan ik er weer op uit. Altijd goed om de nieuwe opdrachtgever in de eigen omgeving en op de eigen werkplek te treffen om daar de sfeer te proeven en daarmee en indruk te krijgen van de uitstraling van de onderneming en de ondernemer. Elkaar eenmaal live zien is vaak al voldoende voor een goede langdurige samenwerking.

Vast rondje

Bijna iedere ochtend fiets ik een vast rondje van 20 kilometer door de polder (Alphen-Koudekerk-Hoogmade-Woubrugge-Alphen). Daarmee ben ik begonnen in Coronatijd toen alle sporten stil lagen en ik toch wilde bewegen. Door iedere dag dezelfde route te fietsen zie je de seizoenen aan je voorbijtrekken en dat is fijn om te ervaren. Met als vaste prik een bakkie koffie bij het bakkertje in Woubrugge. En… zonder elektrische ondersteuning hè.

Afwisseling

Zo af en toe een ander rondje tussendoor is natuurlijk ook wel weer leuk voor de afwisseling. Zo stapte ik vanmorgen op de fiets om een bezoek te brengen aan een nieuwe klant in Boskoop. Normaal gesproken zou ik me wat netter aankleden, maar nu ging ik toch gewoon in mijn fietskleding op pad. Dat is toch het meest comfortabel. Als je elkaar al kent moet dat wel kunnen, vind ik.

Brandganzen

Het was mooi weer, maar wel een beetje fris. Met de wind in de rug en de zon op mijn gezicht fietste ik langs de Gouwe. De navigatie leidde me langs onbekende polderwegen waar ik verrast werd door meerdere brandganzen met jongen. Het voorjaar is nu toch echt losgebroken. Op de fiets dan mis niets. Je ziet zo veel meer op de fiets. Zo combineer ik het nuttige met het aangename. Veel fijner toch dan overal met de auto langs te zoeven…