Welk muzieknummer past bij mijn/jouw bedrijf?

Als voorbereiding op de verkiezingsavond op 13 januari voor de VOAWARDS 2022, kreeg ik het verzoek om, als genomineerde voor de VOAWARD voor zzp’ers, een muzieknummer aan te leveren dat past bij mijn onderneming. Dat was een interessante vraag.

Het leverde me in ieder geval een lange speurtocht op, tussen de kerstkransjes- en de oliebollen (oeh, heerlijke Smikkelbollen van Bakkerij Visser). Je wilt goed beslagen ten ijs komen, maar lastig is het wel, want hoe vertaal je wat je beoogd met je bedrijf in een passend nummer?

Actueel

Het moest wat mij betreft redelijk actueel zijn, dus geen nummer uit de jaren 80 of iets dergelijks. Mijn bedrijf is in de 20 jaar van haar bestaan volop in ontwikkeling gebleven en niet stil blijven staan. Dus dat geldt ook voor mijn muziekkeuze. De Top 2000 die op dat moment horen was op Radio 2 bracht ook geen uitkomst, want dat zijn toch vooral nummers waarbij de nostaligie hoogtij viert.

Geen liefdesliedje

Het moest wat mij betreft geen liefdesliedje zijn (en ja bijna alle liedjes gaan over de liefde) omdat dat als een tang op een varken zou slaan. Het moest wat mij betreft in ieder geval een nummer van een vrouwelijke artiest zijn. De lijst van de Top 2ooo leverde daarvoor ook weinig inspiratie op, want het aandeel vrouwelijke artiesten is daarin bedroevend laag.

Vrouwenpower

Ik ben actief in meerdere vrouwennetwerken en heb veel vrouwelijke ondernemers als klant. Mijn uitgangspunt is dat vrouwen in staat moeten zijn in hun eigen onderhoud te voorzien. Er mag dus (vrouwen)power en energie spreken uit het nummer dat ik uiteindelijke gekozen heb.

Roar van Katy Perry

Welk muzieknummer zou bij jouw bedrijf passen?

Ik ben benieuwd of jij een nummer zou kunnen bedenken dat bij jouw bedrijf past. Deel het het nummer en de reden waarom je hiervoor zou kiezen hieronder in de reacties.