Fris aan de slag…

Gisteren ging ik op mijn eerste werkdag na mijn ‘vakantie’ weer fris aan de slag. Voor het eerst in het bestaan van mijn webdesignbureau had ik mijn bedrijf deze zomer drie weken lang gesloten.

Mijn opdrachtgevers heb ik ruim op tijd geïnformeerd, waarbij ik aangaf dat ik slechts beperkt mijn mail zou bekijken, maar dat men bij urgente zaken een WhatsApp-bericht kon sturen. Dat is in die drie weken maar één keer voorgekomen. Ik kan dus wel gemist worden.

Email?

Maximaal eenmaal per week checkte ik mijn mailbox. Nu heb ik ook geen emailprogramma op mijn telefoon geïnstalleerd, dan kom je niet in de verleiding om toch even te kijken. Om mijn mail te lezen en zo nodig te beantwoorden moet ik echt mijn computer aanzetten.

Social Media?

Aangezien ik mijn social media-accounts alleen beheer vanaf mijn computer heb ik deze ook maar een keer per week kort bekeken. Ik heb niet het idee dat ik daardoor veel gemist heb.

‘Werk’-vakantie

Nu heb ik niet echt vakantie gehouden, maar ben juist heel druk aan de slag gegaan. Het plan was om mijn thuiskantoor op te knappen. Het loszittende behang door optrekkend vocht was me al heel lang een doorn in het oog. Ik ben voortvarend te werk gegaan en heb de hele ruimte gestript en daarna geschuurd, gekit, voorgestreken, geschilderd en behangen. Het is nog wachten op de nieuwe vloer en raambekleding en dan kan ik mijn kantoor herinrichten. Fijn om daar de tijd voor te nemen en meters te kunnen maken. Ondertussen heb ik ook een aantal andere klussen in huis aangepakt, waar ik al jaren niet aan toe kwam.

Ik ga volgend jaar dus zeker weer zo vakantie houden en dan wellicht dan een hele maand. Ik zet hem ‘vakantie 2022’ alvast in mijn agenda en maak alvast een klussenlijst voor de rest van het huis.

Fris aan de slag?

Ik heb dus niet echt uitgerust, maar ga nu wel weer fris aan de slag.

En jij?

Hoe was jouw vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *