Bloggen… waarom zou ik?

In november 2020 startte ik een wekelijkse blog. Iedere maandagmiddag schrijf en publiceer ik sindsdien een blog over onderwerpen die te maken hebben met WordPress, websites en ondernemerschap. Na zo’n 40 blogs zit het bloggen inmiddels helemaal in mijn systeem. Vaak bedenk ik pas op de dag zelf waar de blog over moet gaan. Ik zoek er een passende afbeelding bij en deel de blog op social media. Aan schrijven en publiceren besteed ik maximaal anderhalf uur per week.

Wat levert bloggen me op?

  • Het maakt mij en mijn webdesignbureau zichtbaarder.
  • Ik heb daarmee de mogelijkheid om inzichten en kennis te delen.
  • Ik denk dieper na over ervaringen die ik opdoe omdat ik ze opschrijf en deel
  • De reacties die ik krijg leveren ook weer nieuwe inzichten op.
  • Het geeft me een mogelijkheid om in gesprek te komen met mijn connecties

Wat heb ik ervan geleerd

  • Ik was een beetje vergeten dat ik schrijven leuk vind en heb dat herontdekt
  • De regelmaat maakt dat het me weinig moeite kost om het vol te houden
  • Ik leer hoe ik een blog zodanig kan delen dat deze ook uitnodigt tot reacties
  • Dat ik blijf leren…

En nu… een blogpauze

Na deze week hou ik 3 weken (blog)vakantie. Om daarna vol inspiratie weer nieuwe blogs te schrijven. Dankjewel voor het lezen. En als je tips hebt hoe het beter kan dan sta ik daar uiteraard voor open.

En jij…

Heb jij weleens geblogd? Ben je het steeds van plan, maar komt het er niet van? Weet je niet waarover je zou kunnen bloggen? Ik ben benieuwd naar jouw blogervaringen.

Afbeelding van Antonios Ntoumas via Pixabay