MIBO – Het nieuwe netwerken

Oh, wat mis ik de netwerkbijeenkomsten met collega-ondernemers. Binnenlopen en een snelle check wie er allemaal is. Even een praatje maken met een bekende en uiteraard kennismaken met iemand die je nog niet kent om zo je netwerk uit te breiden. Zo loop je een beetje rond met je kopje koffie in de hand of een drankje naar gelang het moment van de dag. Soms blijf je hangen bij een groepje waar geanimeerde gesprekken gaande zijn of je raakt met iemand in een 1 op 1 gesprek. Soms haak je even af en zoek je de rust op om alles even vanaf een afstandje te bekijken.

Deze vorm van netwerken vind je niet in Zoom, Teams of andere online vormen voor meetings. Maar afgelopen vrijdag maakten we tijdens de de VRIMIBO (Vrijdagmiddagborrel) van Platform-Z kennis met MIBO.

Vrimibo met MIBO

Stel je voor we bevinden ons op een virtueel eiland met een strand met het rustgevende geruis van de zee op de achtergrond. Je kunt er met behulp van je muis en toetsenbord rondlopen en elkaar opzoeken. Als je een groepje nadert dan hoor je steeds duidelijker het gesprek en kunt dan mee praten zoals dat in de normale wereld zou zijn. Heb je genoeg van het gesprek, dan kun je verder lopen en met anderen een praatje aanknopen die daar ook virtueel rondwandelen.

Het is even wennen aan de setting en de vormgeving, maar ook wel grappig om een plons in het water te kunnen nemen, samen met anderen aan een tafeltje plaats te nemen in de strandtent, een gekke hoed op te zetten, met een bal te gooien etc. Het leuke is dat je ondertussen met verschillende mensen contact hebt op een natuurlijke manier en ook echt kunt netwerken met elkaar.

Tot 12 deelnemers kun je deze tool gratis gebruiken. Wil je met meer mensen deelnemen dan moet je upgraden en krijg je ook keuze uit twee andere settings.