Hoe kom je aan goede foto’s voor op je website?

De beelden die je op je website gebruikt zijn belangrijk, mensen zijn namelijk erg visueel ingesteld. Met afbeeldingen kun je de sfeer die je wilt uitstralen benadrukken. Maar hoe kom je aan goede foto’s?

Foto’s laten maken

Je kunt een fotograaf zoeken en deze de gewenste foto’s laten maken. Als je aangeeft welke sfeer je wilt hebben en wat voor soort foto’s, in welk formaat en waarvoor je deze wilt gebruiken dan kun je een professioneel en uniek beeld neerzetten.

Er zijn veel fotografen, met allemaal hun eigen stijl en aanpak. Er is er vast wel een die bij jouw wensen en smaak past. Wat je ook doet, het is in ieder geval het goed om te investeren in goede profielfoto’s voor gebruik op Social media en op je website.

Foto’s kopen

Zelf maak ik vaak gebruik van Istock voor het kopen van stockfoto’s. Je kunt zoeken op onderwerp en krijgt ook afbeeldingen te zien die in dezelfde sfeer of onderwerp passen of van dezelfde maker. Je kunt een selectie maken en deze bewaren op een zogenaamd board. Dat board kun je delen met je vormgever of webbouwer zodat je daaruit een selectie kunt maken waarmee jullie uit de voeten kunnen. Je hebt oneindig veel keuze, maar er is altijd een risico dat anderen ook de foto’s gebruiken die jij aangeschaft hebt.

Gratis foto’s gebruiken

Soms is het ook een optie om foto’s te gebruiken van sites waar je gratis foto’s kunt downloaden. Ik gebruik hiervoor meestal Pixabay. Maar ook Unsplash is hiervoor een goede optie. Je kunt de foto’s gratis gebruiken, maar ook een donatie doen of een link plaatsen naar de maker van de foto.

Niet doen!

Wat je in ieder geval niet moet doen is ergens van internet een foto plukken en deze op je website zetten zonder toestemming van de maker. Je zult de eerste niet zijn die hiervoor een dikke rekening krijgt. Foto’s die je online vindt zijn door iemand gemaakt en deze heeft hier automatisch auteursrecht op.

Afbeelding van Michal Jarmoluk via Pixabay