Help! Mijn WordPress-thema wordt niet meer geüpdatet

Inmiddels heb ik dit bij meerdere opdrachtgevers al aan de hand gehad. Ooit zelf gekozen voor een gratis WordPress-thema*, blijkt deze niet meer bijgehouden te worden door de makers. En ja… als het een gratis thema is dan kun je daar ook weinig van zeggen. Had je maar moeten kiezen voor betaald thema….

Maar ook als het een betaald thema is, kan het gebeuren dat de makers na een aantal jaren geen energie meer steken in het up-to-date houden. Dan kun je natuurlijk wel verhaal halen bij de makers, maar soms zit je dan toch ongewild met een website die niet meer up-to-date is. Hierdoor loop je het risico dat bepaalde zaken niet meer werken, maar ook dat je site gehacked wordt omdat het thema onveilig is.

Nieuwe site laten bouwen?

Dan heb je natuurlijk de keuze om een nieuwe website te (laten) bouwen met een thema dat betrouwbaarder is qua onderhoud. Vaak heb je je site dan al een paar jaar en kan deze sowieso wel een flinke update gebruiken. Je bedrijf is gegroeid, je bent andere wegen ingeslagen en zo kunnen er allerlei redenen zijn om een frisse nieuwe site te (laten) maken.

Of het thema herbouwen?

Maar soms ben je juist nog heel erg tevreden met de website die je had en ben je teleurgesteld dat je deze kwijt raakt. Was je nog niet van plan om de komende twee jaar een nieuwe site te laten maken, dan kan het interessant zijn om het huidige thema te laten nabouwen.

Inmiddels heb ik dat voor enkele klanten gedaan. Voor mij als webbouwer een leuke uitdaging om dit uit te voeren binnen een redelijk budget . Het voordeel is dat je nog even door kan met de website tot het moment dat je zelf toe bent aan een nieuwe website.

*Een WordPress-thema bepaalt de vormgeving van de site.

Afbeelding van Thomas B. via Pixabay