Opgeruimd, een frisse start van 2021

Het afgelopen jaar heb ik eigenlijk aan een stuk door gewerkt. Wel tijd genomen voor een fietstocht of wandeling, maar ook elke werkdag aan mijn webdesignbedrijf besteed. Gelukkig had en heb ik voldoende werk. Lopende opdrachten, nieuwe opdrachten en inmiddels zo’n 60 WordPress sites in onderhoud. Maar ik gunde mezelf niet de tijd om even vrij van mijn werk te zijn.

Werk als houvast

Wat ik me realiseerde is dat het afgelopen jaar mijn bedrijf mij houvast gaf. Even niet bezig hoeven zijn met wat er voor narigheid in de wereld is, maar gewoon lekker puzzelen met websitevraagstukken. Ik weet dat ik niet mag klagen, hoe anders is het als je je opdrachten ziet verdampen en je voorlopig geen vooruitzicht hebt dat het goed gaat komen. Zo aan het einde van dit bijzondere jaar gun ik mezelf even vrij-af van mijn werk, maar wil mijn tijd ook nuttig besteden. (… op vakantie gaan is nu toch geen optie)

Schoon schip maken

Deze week tussen kerst en oud- en nieuw werk ik nu eens een keertje niet voor mijn bedrijf, maar besteed ik deze tijd aan opruimen. Kamer voor kamer, kast na kast maak ik schoon, sorteer ik, geef ik weg of gooi ik weg. Anderen deden dit al in maart, met grote rijen bij het kringloopstation tot gevolg. Ik neem hier nu de tijd voor. Eerdere opruimrondes hebben me al laten ervaren hoeveel lucht en ruimte opruimen geeft. Inmiddels ben ik al lekker op dreef. En als ik mijn hele huis rond ben ga ik ook nog opruiming houden in mijn computer en de eindejaarsadministratie doen.

Loslaten

Loslaten, keuzes maken en afscheid nemen van wat niet meer bij je past, dat is voor mij opruimen. Door op te ruimen maak ik mijn hoofd leeg en kom ook op nieuwe ideeën. Het is er een goed moment voor zo aan het einde van dit jaar. Ook kan het goed zijn om te kijken waar je in je werk afscheid van wilt nemen. Als iets je meer (energie) kost dan oplevert kan afscheid nemen een goede keuze zijn omdat je dan ruimte krijgt om energie te steken in zaken waar je wel blij van wordt.

Opgeruimd het nieuwe jaar in

Dat wordt een frisse start van het nieuwe jaar. Voor het nieuwe jaar staan al een paar mooie offertes uit en met lopende zaken kan ik sowieso aan de slag. En nu op naar de volgende kast… en een fris nieuw jaar.

Ik wens jou ook een frisse nieuwe start van 2021 toe. Ik heb er zin In.

Afbeelding van Samson Jay via Pixabay