Hou je themes en plugins van Themeforest simpel up-to-date met Envato Market

Voor het kiezen en aanschaffen van themes en plugins wordt vaak gebruik gemaakt van de website van Themeforest ( https://themeforest.net/ ). Als er een nieuwere versie van de theme of plugin beschikbaar is dan krijg je een email en kun je na inloggen de betreffende theme of plugin downloaden en deze via ftp weer op je site zetten.

Een beetje omslachtig en daardoor loop je het risico dat je dit niet regelmatig doet waardoor theme en plugins niet meer up-to-date zijn en daardoor problemen kunnen veroorzaken.

Envato Market

Door de plugin Envato Market te downloaden en te installeren op je site krijg je de mogelijkheid om een directe koppeling te maken met Themeforest en je downloads. (hier te downloaden https://envato.com/market-plugin/ )

Envato Api Key

Om je themeforest-account te koppelen aan Envato Market heb je een Token nodig, die kun je zelf aanmaken via deze link. https://build.envato.com/my-apps.

Kies voor ‘Create a new Token’

Stel hierin het volgende in:

  • View and search Envato sites
  • Download the items the user has purchased
  • List purchases the user has made

Envato Market instellen met download-ID en Token

Op je site heb je nu in het dashboard een menu-item ‘Envato Market’. Hier voeg je een item toe en vult daarin de Token in en de ID van de download. (Deze laatste vind je als je op het item in je downloads klikt om te openen en het laatste deel te kopiëren (cijfers)).

Updates

In Envato Market zal nu aangegeven worden dat er een update beschikbaar is en dan kun je ook daar gelijk de update uitvoeren.

N.b. Natuurlijk altijd eerst zorgen voor een backup van database en bestanden.

Succes