Je bent gebeld dat iemand de .com of .eu versie van je domeinnaam wil registreren…

Ja dan schrik je natuurlijk wel even. Welk bedrijf dat dan is kunnen ze je niet zeggen, maar ze bieden wel aan dat ze voor jou deze domeinnaam vast kunnen leggen. Gelijk voor 10 jaar en slechts(!) 29,50 euro per jaar. Je hebt een heel vriendelijke persoon aan de lijn, van Trademark uit Amsterdam Ze hebben je domeinnaam in quarantaine laten zetten en willen eerst jou de kans geven om deze te registreren. Klinkt betrouwbaar en attent toch? Toch gaan er wel wat alarmbellen rinkelen. Het verhaal is wel heel vaag. Je zegt gelukkig (hopelijk) niet gelijk ja en gaat eerst eens je oor te luisteren leggen. Heel verstandig. Je belt eens met je webbouwer of webhost en die weet je gelukkig te vertellen dat dit oplichting is. Het enige wat ze willen is aan je verdienen. Je betaalt er veel meer voor dan nodig is en je legt je ook nog eens voor zo’n lange periode vast. Mooi verdienmodel voor dit bedrijf, maar jij hebt er niets aan.

Ben je toch bang dat ze je domeinnaam aan een ander gunnen? Je zult merken als je deze domeinnamen zelf wilt registreren bij je eigen hostingpartij, dan zijn ze gewoon nog beschikbaar zijn, dus dat verhaal klopt ook niet. Het kan natuurlijk geen kwaad om deze versies van je domeinnaam te registreren… dan hoeven ze je daarvoor ook niet meer te bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *