Klaar voor de AVG? – Privacyverklaring

Privacyverklaring

Vanuit de richtlijnen voor de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is het van belang een privacyverklaring te hebben op je website. Zeker als je site gebruik maakt van formulieren zoals een contactformulier of de mogelijkheid biedt om aan te melden voor een nieuwsbrief, maar ook als je op je site Google Analytics gebruikt waarmee je het bezoek aan je website monitort.

Vaak kun je voorbeelden hiervoor krijgen via branche-organisaties, maar je kunt ook gebruik maken van een online privacyverklaring generator. Hiermee kun je op eenvoudige wijze de basis voor een verklaring genereren. Daarna moet je zelf nog wel een aantal zaken aanvullen en aanpassen. Daarna kun je deze op je website toevoegen als pdf of deze op een pagina toevoegen als tekst waarnaar je kunt verwijzen.

Naar Privacyverklaring generator

Zijn je Algemene Voorwaarden up-to-date?

In je algemene voorwaarden dien je ook een artikel te wijden aan je privacyverklaring, waar je dan ook weer naar kunt verwijzen. Zelf ontdekte ik dat mijn Algemene Voorwaarden niet meer up-to-date waren en heb ik deze ook gelijk herzien met waardevolle hulp van collega-webdesigners. Het is overigens nuttig om je Algemene Voorwaarden juridisch te laten checken zodat ook dat deel van je bedrijfsvoering goed onderbouwd is.

Cookie-melding

Zorg dan ook gelijk dat je een Cookie-melding aanzet. Met een cookie-melding op je website laat je mensen bewust kiezen om wel of niet jouw website te bezoeken en jouw privacyverklaring te accepteren. Voor WordPress zijn verschillende plugins beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken.

Had je al gecheckt wat jij moet doen om klaar te zijn voor de AVG?
Lees anders eerst het vorige artikel hierover.

Ben jij klaar voor de AVG?