Gebruik jij ook overal hetzelfde wachtwoord voor?

Tegenwoordig moet en kun je overal een account aanmaken; bij je telefoonprovider, online winkels, Social Media, je website etc. Maar hoe zorg je dat je onthoudt welk wachtwoord je waarvoor gebruikt?

  • Sommige mensen gebruiken gewoon voor alles hetzelfde wachtwoord, vaak een wachtwoord dat ook nog eens gemakkelijk te onthouden is.
  • Anderen hebben her en der lijstjes of bestanden met alle verschillende wachtwoorden die ze daarvoor gebruiken.
  • Je hebt ook mensen die gewoon standaard een nieuw wachtwoord aanvragen als ze ergens in moeten loggen.
    Maar ja, dan moet je natuurlijk wel je gebruikersnaam weten of het e-mailadres dat hieraan gekoppeld is.

Wat is jouw manier?

Veilig wachtwoord? Niet echt. Gemakkelijk? Dat al helemaal niet.

Als webdesigner met ruim 150 websites onder beheer werd het een steeds heter hangijzer. Hoe kan ik veilig mijn wachtwoorden opslaan en zodanig dat ik ze ook weer gemakkelijk kan terugvinden en gebruiken.

LastPass

LastPass is hiervoor ideaal gebleken. Het helpt je om veilige wachtwoorden en accountnamen aan te maken. Vanaf verschillende apparaten kun je de inloggegevens oproepen en simpel inloggen. Wijzigen van wachtwoorden wordt direct geregistreerd. Met een plugin voor je browser krijg je toegang tot je LastPass-account en je gebruikersnamen en wachtwoorden, die automatisch voor je ingevuld worden. Je kunt LastPass downloaden voor Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, and Opera. Daarnaast zijn er mobiele opties en desktopoplossingen. Dat is toch een hele zorg en frustratie minder…

Meer weten over LastPass Ga naar downloadpagina