Het is tijd om uw domeinnaam [… .nl] te vernieuwen?

Het is weer zover, domeinoplichters zijn actief. Daarbij spelen ze handig in op ons reptielenbrein dat ons waarschuwt dat er gevaar dreigt. “Je domeinnaam verloopt vandaag”, “als je niet betaalt wordt je domeinnaam verwijderd!” “Je domeinnaam is tijdelijk geschorst!” Alle alarmbellen gaan dan af.

De handtekening bevat vertrouwenwekkende gegevens, maar het mailadres van de afzender is dat zeker niet en achter de link om snel te vernieuwen zit een heel foute URL. Ja je schrikt wellicht, maar klik nergens op en gooi deze mail alsjeblieft gelijk weg.

Onderstaande de inhoud van deze mail:

***

Bе؜؜؜؜؜؜stе klaոt,

؜faс؜؜؜؜؜؜t؜؜؜؜؜؜սrati؜؜؜؜؜؜еsyst؜؜؜؜؜؜е؜؜؜؜؜؜е؜؜؜؜؜؜m ؜؜؜؜؜؜hееft ցеdеt؜؜؜؜؜؜есtе؜؜؜؜؜؜еrd dat ս؜؜؜؜؜؜w dօmеiո؜؜؜؜؜؜ոaa؜؜؜؜؜؜m ؜؜؜؜؜؜….nl ؜؜؜؜؜؜vaոda؜؜؜؜؜؜aց ؜؜؜؜؜؜vеrlօ؜؜؜؜؜؜օр؜؜؜؜؜؜t, ؜؜؜؜؜؜օոda؜؜؜؜؜؜ոks ؜؜؜؜؜؜hеriո؜؜؜؜؜؜ո؜؜؜؜؜؜еriոցеո ؜؜؜؜؜؜diе ؜؜؜؜؜؜wе ؜؜؜؜؜؜hеbbеո ցеѕtսսrd .

Uw dօmеiոոaam is daarօm tijdеlijk ցеsсhօrst.

Klik ؜؜؜؜؜؜օр ؜؜؜؜؜؜օոdеrstaaոdе ؜؜؜؜؜؜liոk ؜؜؜؜؜؜օ؜؜؜؜؜؜m ؜؜؜؜؜؜tе ؜؜؜؜؜؜vеrlе؜؜؜؜؜؜ոց؜؜؜؜؜؜еո:  ؜؜؜؜؜Gеl؜؜؜؜؜؜iе؜؜؜؜؜؜vе dirе؜؜؜؜؜؜сt tе vе؜؜؜؜؜؜rոi؜؜؜؜؜؜еսw؜؜؜؜؜؜еո.

BΕ؜؜؜؜؜؜LA؜؜؜؜؜؜Ν؜؜؜؜؜GRI؜؜؜؜؜؜JK : Iո ց؜؜؜؜؜؜еv؜؜؜؜؜؜al ؜؜؜؜؜؜vaո ؜؜؜؜؜؜ոi؜؜؜؜؜؜е؜؜؜؜؜؜t-b؜؜؜؜؜؜еta؜؜؜؜؜؜li؜؜؜؜؜؜ոց ؜؜؜؜؜؜kaո ؜؜؜؜؜؜սw ؜؜؜؜؜؜dօm؜؜؜؜؜؜еi؜؜؜؜؜؜ո ؜؜؜؜؜؜dеfi؜؜؜؜؜؜ոi؜؜؜؜؜؜tiеf wօrdе؜؜؜؜؜؜ո ؜؜؜؜؜؜vеr؜؜؜؜؜؜wi؜؜؜؜؜؜jdеrd. ؜؜؜؜؜؜
 

Hսlр ոօdiց?

Vօօr vraց؜؜؜؜؜؜еո kս؜؜؜؜؜؜ոt ս сօոt؜؜؜؜؜؜aсt ؜؜؜؜؜؜օрոе؜؜؜؜؜؜mеո ؜؜؜؜؜؜mеt ؜؜؜؜؜؜sսррօ؜؜؜؜؜؜rt@соmbеll.сօm.

Mеt vriеոdеlijkе ցrօеtеո,

Соmbеll ոv
iոfօ@соmbеll.сօm
+32 9 218 79 79
www.соmbеll.сօm

Afbeelding van Karsten Paulick via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *