Nieuwe aanvraag voor domeinnaam/ Aanvraag door derden?

Heb je onderstaande mail ontvangen, let dan op! Al is dit op het eerste oog een keurige email, je kunt ervan uitgaan dat dit bedrijf helemaal geen registratieverzoek heeft ontvangen. Er wordt ingespeeld op je gevoel van angst om iets kwijt te raken waar je eerder niet eens behoefte aan had. Het is een manier om geld uit jouw zak te kloppen. Het bedrag dat ze per jaar rekenen is vele malen hoger dan de marktprijzen voor domeinen. En waarom zou je een domeinnaam vastleggen en betalen voor 10 jaar? Niet doen dus en als je toch graag de betreffende extensie/domeinnaam wilt registreren, doe dat dan via de je huidige hostingpartner, dat is een stuk betrouwbaarder.

****************************

Geachte heer/mevrouw,

Wij willen u ervan op de hoogte stellen dat wij een registratieverzoek hebben ontvangen voor www.jouwdomeinnaam.com. Aangezien dit verzoek ingediend is door iemand buiten uw organisatie stellen wij u hiervan op de hoogte.

Als het verzoek wordt voortgezet, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijf. Uw klanten kunnen in de war raken omdat een ander bedrijf exact dezelfde naam gebruikt, maar met een andere extensie.

Daarom geven we u deze eenmalige aanbieding om deze naam zelf te registreren. Als u akkoord gaat, koppelen we www.jouwdomeinnaam.com aan www.jouwdomeinnaam.nl

De kosten voor deze naam bedragen 29,75 euro per jaar. De domeinnaam wordt direct geregistreerd voor een periode van 10 jaar, wat betekent dat u een eenmalig bedrag van 297,50 euro betaalt (exclusief btw). Uw naam zal worden beschermd en geregistreerd voor deze periode. Als u wilt kunt u de extensie nadien voor eenzelfde periode verlengen.

Gaat u akkoord met onze eenmalige aanbieding? Reageer dan met ‘akkoord voor dit voorstel’ in antwoord op deze e-mail.

Dit zijn de factuurgegevens die wij van u hebben:

<hier gegevens van klant>

Mocht hierin iets veranderd zijn, pas dit dan alstublieft aan en stuur dit naar ons toe.

Bij akkoord wijzen de derde partij af en koppelen deze naam aan uw huidige website. Gaat u niet akkoord? Laat dit dan ook per mail weten. Wij zullen de derde partij hier dan van op de hoogte stellen en het registratieverzoek voortzetten voor de derde partij.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

********************

Afbeelding van EstudioWebDoce via Pixabay