Minder spam met Qfilter

Provider Qweb biedt sinds kort Qfilter aan om spam tegen te houden. Ik heb dit voor mijn domein uitgetest en de resultaten zijn erg goed. Maximaal twee spammails per week die er tussendoor glippen. Dus dat is te overzien. Heb je je site via Zin In Webdesign bij Qweb gehost, dan kun je voor een extra bijdrage van 2 euro per maand hier gebruik van maken.

Qfilter & Fallback (van site Qweb)

Omdat tegenwoordig meer dan 95% van het e-mail verkeer uit spam bestaat, heeft Qweb een geadvanceerd spam- en virusfilter – genaamd Qfilter – opgezet om u hiertegen te beschermen.

Wat is spam?

Een spambericht is een bericht dat u ongevraagd ontvangt. Denk aan een e-mailbericht of een sms’je. De inhoud van het bericht bepaalt of er daadwerkelijk sprake is van spam: deze moet commercieel zijn. In de Telecommunicatiewet staat dat het versturen van spam in Nederland is verboden.

Qfilter

Zonder een spamfilter wordt verzonden e-mail direct afgeleverd in uw e-mail box. Het aantal ontvangen spamberichten zal gigantisch zijn.

Door tussenkomst van het Qfilter wordt verzonden e-mail eerst afgeleverd op het spamfilter. Het spamfilter onderzoekt of uw e-mail onder spam valt, door vele honderden tests uit te voeren.De score op deze tests leveren tezamen een spamscore op. Hoe hoger deze score, hoe waarschijnlijker het om een echte spam gaat.Vervolgens zal het Qfilter alle berichten welke al spam gemarkeerd zijn verwijderen. Alle ‘schone’ e-mail zal het Qfilter in uw e-mail box afleveren.

U zult merken dat er weinig tot geen spam berichten meer in uw e-mail box binnen komen!

Fallback

Het Qfilter bevat ook een Fallback functie.

Dit houd in dat als uw Postvak In tijdelijk niet te bereiken is (bv. door een storing), dan zal het Qfilter alle inkomende email berichten gedurende 4 dagen bewaren.

Zodra uw Postvak In weer bereikbaar is zal het Qfilter automatisch alle bewaarde e-mail berichten afleveren.